Російська влада списуватиме з кримчан кредити українських банків

Російська влада списуватиме з кримчан кредити українських банків

Підконтрольна російській владі "Держрада Криму" затвердила у другому, остаточному читанні, "закон", що регламентує порядок списання з жителів регіону боргів за кредитами, взятими в українських банках, які припинили роботу на півострові в 2014 році після анексії.

Про це передає "Інтерфакс".

"Підлягає списанню в повному обсязі заборгованість, якщо станом на 18 березня 2014 року вона не перевищувала 5 мільйонів рублів або суму, виражену в іноземній валюті за курсом, встановленому Центральним банком Російської Федерації на зазначену дату, еквівалентну 5 мільйонів рублів", - сказав спікер Володимир Константинов на засіданні "парламенту" республіки.

У "документі" прописані категорії позичальників, які мають право на реструктуризацію заборгованості перед українськими банками: це позичальники, які на дату набуття чинності закону, є непрацюючими пенсіонерами, або мають на утриманні одного і більше неповнолітніх дітей, і виховують їх без другого з батьків, опікуни одного і більше неповнолітніх дітей, мають при цьому рідних неповнолітніх дітей, ветерана бойових дій.

У першому читанні регіональний "закон" прийнятий у вересні.

Нагадаємо: президент Російської Федерації Володимир Путін у кінці липня 2017 року підписав закон, який дає можливість врегулювати борги кримчан без особистого спілкування з кредитором, через Фонд захисту вкладників (ФЗВ). Документ прийнятий Державною Думою 19 липня і схвалений Радою Федерації 25 липня.