Країни ООН підтримують розміщення миротворців на Донбасі

Країни ООН підтримують розміщення миротворців на Донбасі

Президент Петро Порошенко заявляє, що абсолютна більшість країн ООН підтримують пропозицію України про розміщення миротворців на Донбасі.

Про це він сказав під час спілкування з жителями Авдіївки, повідомляє прес-служба Глави держави.

Як наголосив Порошенко, необхідно зробити все для того, щоб примусити агресора вивести окупаційні війська, забрати зброю, артилерію і військову техніку, роззброїти незаконні формування та дати українським військам вийти на кордон. Він нагадав, що у 2015 році виступив з пропозицією щодо миротворців ООН на Донбасі, у 2017 році абсолютна більшість країн ООН підтримали цю пропозицію.

За словами Президента, миротворці зможуть взяти під контроль і неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, щоб знову не заходили війська, не завозились боєприпаси, танки. "Щоб авторитет ООН і сила Ради безпеки ООН гарантували нам, що люди зі зброєю більше не будуть обстрілювати ні українських воїнів, ні українських цивільних", - зазначив Глава держави.

Також Президент подякував мешканцям міста, куди останнім часом приїжджають багато іноземних делегацій. "Ви робите надзвичайно важливу справу - формуєте фантастичний образ українців в світі", - додав Порошенко.