В Латвії розпочалися міжнародні військові навчання (Аудіо)

В Латвії розпочалися міжнародні військові навчання (Аудіо)

Напередодні в Латвії розпочалися двотижневі міжнародні військові навчання “Срібна стріла -2017” за участі військовослужбовців з 12-ти країн.

З подробицями - наш власний кореспондент у цій країні Володимир Строй:

"З 16-го  по 29-те жовтня на Адажському полігоні поблизу Риги та в Апеському, Гулбенському та Алуксненському краях, які межують з Росією, почалися  міжнародні військові навчання сухопутних і повітряних сил "Срібна стріла-2017", в яких тренуються понад 3500 військовослужбовців, близько двохсот членів латвійського добровільного формування охорони країни Земессардзе і 30 резервістів. У навчаннях беруть участь підрозділи збройних сил із трьох країн Балтії, Албанії, Італії, Великобританії, Польщі, Словенії, Іспанії, Німеччини, США та Канади, що на дві країни більше, ніж торік.

Навчання проводяться з метою вдосконалення навичок штабу стрілецької бригади, штабів батальйонів і підрозділів у плануванні та управлінні оборонними операціями, а також для поліпшення співпраці між латвійськими Земессардзе, Державною прикордонною охороною, Національними збройними силами Латвії та союзниками.

Одночасно з навчаннями "Срібна стріла-2017" будуть проведені “Мобілізаційні навчання” резервістів Національних збройних сил Латвії та цикл навчань "Малий Намейс", організований механізованою піхотною бригадою сухопутних сил".

Володимир Строй з Латвії , для українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!