Зоозахисники вимагають заборонити полювання на лосів (Аудіо)

Зоозахисники вимагають заборонити полювання на лосів (Аудіо)

Заборонити полювання на лосів в Україні, -  з такою вимогою зоозахисники прийшли сьогодні до будівлі Національної академії наук. Вони підготували звернення до керівництва установи, в якому наполягають, щоб лосів внесли до Червоної книги України. Проти заборони полювання виступають представники мисливських господарств. Вони теж прийшли на акцію, аби висловити своє бачення цієї проблеми.

За діалогом спостерігала наша кореспондентка Юлія Конішевська:

"Біля будівлі Національної академії наук зібралося близько сотні людей. Зоозахисники із плакатами, на яких зображені тварини, наводять такі цифри: у 1991 році популяція лосів на території України майже сягала п’ятнадцяти тисяч голів, зараз їх - лише 6 з половиною тисяч, говорить голова Київського еколого - культурного центру Володимир Борейко.

Представники мисливських господарств кажуть, що зоозахисники перебільшують, коли називають такі цифри. На думку представників мисливських угідь, повна заборона полювання може занапастити усю мисливську галузь. Адже за рахунок коштів, отриманих від продажу ліцензій на відстрІл, охороняються мисливські угіддя та ліси від браконьєрів, підгодовується дичина. На думку мисливця Дениса, зі зменшенням популяції лосів в Україні потрібно боротися в інший спосіб, наприклад, збільшити штрафи за браконьєрство і підвищити вартість ліцензій на відстріл тварин.

Скільки насправді лосів в Україні і чи потрібен мораторій на полювання – найближчим часом визначить дослідження, яке ініціювало Міністерство екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, попри 25-ти річну заборону на відстрІл лося, цього року відомство пішло на поступки мисливцям і погодило ліміт на відстріл ста шістдесяти тварин під час цьогорічного мисливського сезону".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!