Починаються слухання у справі "Нафтогазу" і "Газпрому"

Починаються слухання у справі "Нафтогазу" і "Газпрому"

Стокгольмський арбітраж сьогодні проведе слухання в рамках тяжби "Нафтогазу України" і "Газпрому" за контрактом на поставку газу.

Про це повідомляє Mind.

"Розпочнуться слухання у Стокгольмському арбітражі. Оскільки «Нафтогаз» і «Газпром» не змогли досягти згоди щодо імплементації окремого рішення (Separate Award), прийнятого арбітражним судом в червні цього року, суд зобов'язаний розглянути позиції сторін і прийняти відповідні рішення», – написав головний комерційний директор «Нафтогазу України» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook. Вітренко додав, що граничний термін винесення Стокгольмським арбітражем рішень як за контрактом на поставку газу, так і по транзитному контракту – кінець листопада поточного року.

Нагадаємо, що транзитний позов «Нафтогазу України» проти російського «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі становить $18 млрд.

Додамо, що 29 березня «Нафтогаз України» подав позов до Загального суду Європейського суду справедливості, в якому заявляє про необхідність скасувати рішення Єврокомісії про доступність російського газового монополіста «Газпрому» до газопроводу OPAL, яким газ надходить з «Північного потоку» на ринки Центральної Європи.