У низці аптек Києва незаконно реалізовували медичні препарати

У низці аптек Києва незаконно реалізовували медичні препарати

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві викрили низку аптек, які незаконно реалізовували медичні препарати та вилучили лікарських засобів на близько 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"У рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 205 Кримінального кодексу України встановлено, що у 2016 - 2017 роках на території м. Києва групою осіб створено низку фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності при реалізації медичних препаратів в аптечних пунктах. У т.ч. зловмисники реалізовували наркотичні та психотропні лікарські засоби, які частково заборонені Міністерством охорони здоров'я України та підлягають продажу виключно при наявності рецепта лікарських закладів. Окрім того, фігуранти здійснювали реалізацію лікарських засобів із вичерпаним строком придатності без надання фіскального чеку", - йдеться у повідомленні.

За результатами обшуків, проведених у 5-ти аптечних пунктах м. Києва, житловому та офісному приміщенні, вилучено лікарські засоби на близько 5 мільйонів гривень, 21 тисячу гривень та 3 тисячі доларів США готівкою відповідно, а також печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку, носії інформації, мобільні телефони, первинні фінансово-господарські документи та чорнову документацію.

Слідство триває.