Накопичувальну пенсійну систему запровадять з 2019 року

Накопичувальну пенсійну систему запровадять з 2019 року

Накопичувальну пенсійну систему може бути запроваджено в Україні з 2019 року і вона не передбачатиме додаткового податкового тиску на громадян і бізнес.

Про це розповів журналістам Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко після засідання Уряду, повідомляє "Еspreso.tv".

"Влада повинна була запровадити накопичувальну систему в 2006 - 2007 роках, але це постійно відкладалося через політичні рішення. Я впевнений, що ми не допустимо перенесення терміну запровадження накопичувальної системи, і вона буде запроваджена з 1 січня 2019 року, як це визначила Верховна Рада. Це і буде остаточна Пенсійна реформа", - наголосив Віце-прем'єр.

Він вважає, що у МВФ і Світового банку не буде серйозних зауважень до Пенсійної реформи. За його словами, і МВФ, і СБ оцінять рішучість проведення реформи.

Водночас Павло Розенко поінформував, що частина пенсіонерів можуть отримати підвищені пенсії не в жовтні, а в листопаді, через складність проведення перерахунку, але перерахунок у будь-якому разі буде здійснено, починаючи з жовтня.

Нагадаємо, Верховна Рада 288 голосами "за" ухвалила 3 жовтня Пенсійну реформу, яка передбачає підвищення пенсій вже з 1 жовтня для 9 мільйонів українських пенсіонерів.

Пенсія нараховуватиметься українцям із 60 років при стажі від 25 років. Людям, які пропрацювали 15 - 25 років, заслужений відпочинок дозволять у 63 роки. Для тих, хто має стаж до 15 років, дозволяється отримувати пенсію після 65 років. А до 2028 року для виходу на пенсію пересічному громадянину потрібно буде напрацювати 35 років стажу.