Аграмунт піде з посади президента ПАРЄ

Аграмунт піде з посади президента ПАРЄ

Президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта наступного тижня повинні відсторонити від посади.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив народний депутат від БПП, член постійної делегації України у ПАРЄ Олексій Гончаренко.

Він зауважив, що українська делегація й надалі бореться за те, щоб росіяни не мали впливу у ПАРЄ, а також зауважив, що під час цієї сесії нададуть пояснення щодо нового закону про освіту, який розкритикували деякі європейські країни.  "Зараз вже на цій сесії ми знімемо нарешті Педро Аграмунта - президента ПАРЄ, який зайняв проросійську позицію. І ми сьогодні вже закінчуємо питання зміни його. В перший сесійний день через тиждень він буде знятий", - наголосив Гончаренко.

Як відомо, 27 червня ПАРЄ розглядала зміни до регламенту, які дозволять відправити проросійського президента ПАРЄ у відставку проти його волі. Під час розгляду з'ясувалося, що Аграмунт відсутній у залі, оскільки без попередження вирушив до Іспанії. 154 зі 197 присутніх у залі членів ПАРЄ висловилися за зміни до регламенту Асамблеї, що означає, що вони, по суті, висловили недовіру Аграмунту. Аграмунт заявляв про власну добровільну відставку, проте йти із займаної посади відмовився.

Нагадаємо, починаючи з 28 червня, обов'язки президента ПАРЄ замість Аграмунта виконує народний депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський.