"Припущення, які не відповідають дійсності": Данілов про звільнення Пристайка через "сарказм" Зеленського

"Припущення, які не відповідають дійсності": Данілов про звільнення Пристайка через "сарказм" Зеленського

Президент своїм указом звільнив посла України у Великій Британії Вадима Пристайка. Також очікують відставки Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Кадрові зміни  Українському Радіо коментує секретар РНБО Олексій Данілов.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Суспільне

Щодо Вадима Пристайка: "Ми не володіємо повним обсягом інформації щодо того, що відбулося"

Згідно нашої конституції президент відповідає безпосередньо за два напрямки: міжнародну політику та сектор безпеки та оборони. Це право президента призначати та звільняти людей на тих чи інших посадах саме в цих секторах, нагадав Олексій Данілов. Щодо уточнення ведучої Галини Бабій про те, що багато інформаційних джерел пов'язують звільнення Вадима Пристайка з тим, що він назвав "нездоровим сарказмом" вислів президента щодо подяки Великій Британії, пан Данілов відповів так: "Коли ми з вами читаємо ті чи інші ЗМІ, ми не володіємо повним обсягом інформації щодо того, що відбулося. Можуть бути припущення, які не відповідають дійсності. Треба знати всі обставини для того, щоби робити ті чи інші висновики".

Кадрові ротації та  інформаційна політика 

На питання щодо кадрових змін, в тому числі Пристайка і Ткаченка та інформаційної складової, яка супроводжує ці ротації Данілов зазначає: "На сьогодні інформаційна політика є вкрай складною сутністю з урахуванням наявності великої кількості месенджерів, які є, і які не завжди є контрольованими з боку держави нашої країни або країн наших партнерів. Є месенджери, які контролюються росіянами. І це є певними викликами для нашої національної безпеки". Що стосується зміни роботи в міністерстві, Олексій Данілов зауважив, що все буде залежати від міністра, який і визначатиме політику роботи міністерства в тих чи інших напрямках".

Крім того, нині складно давати оцінку таким змінам, оскільки ми живемо в буремний період, додав Олексій Данілов. Відповідю на виклик і повномасштабну війну було ухвалення рішення щодо створення платформ, які мали подавати верифіковано інформацію про стан справ, який є у нас на фронті і в країні. "Сьогодні маніпуляції та інформації, які не відповідають дійсності, дуже швидко можуть поширюватися і нести шкоду нашій країні. Ми перебуваємо в особливому режимі роботи. Після нашої перемоги всі наші здобутки, які є, в тому числі і свобода слова, 100-відсотково буде обов'язково розповсюджена на території нашої країни. Ми не допустимо монополізації будь-ким в цій царині". Він нагадав, що українці - люди, які люблять свободу, особливо свободу слова, "і цього забрати у нас буде неможливо. Зараз є чутливі теми, які вкрай небезпечно порушувати на загал".