Шредера обрано головою ради директорів "Роснафти"

Шредера обрано головою ради директорів "Роснафти"

Рада директорів "Роснафти" обрала головою екс-канцлера Німеччини, голову комітету акціонерів "Nord Stream AG" Герхарда Шредера.

Про це сам Г. Шредер повідомив під час прес-конференції за підсумками позачергових зборів акціонерів, інформує "РБК - Україна".

"Рішення доручити відповідальну посаду Г. Шредеру пояснюється тим, що він є авторитетним політиком світового масштабу, який послідовно обстоює стратегічну співпрацю Німеччини та Європи з Росією в енергетичній сфері. Крім того, екс-канцлер має виняткові компетенції й досвід незалежного директора в найбільших російських і міжнародних нафтогазових компаніях, зокрема як голова ради директорів", - йдеться у повідомленні.

Додамо, що канцлер ФРН Ангела Меркель негативно сприйняла намір екс-канцлера стати членом ради директорів російської компанії "Роснафта".

Її соратник - представник ХДС Норберт Реттген - також розкритикував згоду Шредера працювати в "Роснафті". Він переконаний, що робота колишнього канцлера ФРН Гергарда Шредера в "Роснафті" призведе до збільшення енергетичної залежності Німеччини від Росії, повідомляє DW.

"Абсолютно нечувано", що Шредер на російському підприємстві "монетизує" свою колишню посаду німецького канцлера, наголосив Реттген. Він сподівається, що російській компанії потрібні лише екс-титули німецького екс-канцлера.

Нагадаємо, з 2014 року діють санкції, запроваджені Євросоюзом проти російської "Роснафти" через агресію Москви на Сході України.