У Латвії розпочалась "Ризька конференція" (Аудіо)

У Латвії розпочалась "Ризька конференція" (Аудіо)

У Латвії розпочалась 12-та щорічна "Ризька конференція". На порядку денному, зокрема, питання безпеки, трансатлантичні відносини, співпраця між Росією та Заходом і перспективи країн Східного партнерства. Участь у заході бере Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

З подробицями  наш кореспондент у країнах Балтії Володимир Строй:

"В роботі конференції серед 600 авторитетних  експертів, дипломатів, політиків, академіків, підприємців та журналістів з багатьох країн буде присутнім і міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він матиме также окрему зустріч з латвійським колегою Едгарсом Рінкевичем. Тематика їх зустрічі визначена як співробітництво "Латвія - Україна" та"“Європейський Союз - Україна".

Як-то кажуть, "на полях конференції" Павло Клімкін зустрінеться с міністром освіти та науки Латвії Карлісом Шадурскісом. Як відомо, Євросоюз закликав Київ "якомога швидше" запросити оцінку Ради Європи щодо змін закону "Про освіту", які мають унеможливити навчання в державних школах України іншими, крім державної мовами. Насамкінець гість з України зустрінеться з активом української діаспори".

Володимир Строй з Латвії для українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!