Сапери приступили до розмінування військових складів у Калинівці

Сапери приступили до розмінування військових складів у Калинівці

Інтенсивність вибухів на території складів боєприпасів Міністерства оборони біля Калинівки Вінницької області знизилася, сапери приступили до розмінування.

Про це йдеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил в соціальній мережі Facebook.

"Інтенсивність вибухів на складах у Калинівці значно знизилася. Триває ліквідація вогнищ пожежі", - сказано в повідомленні. Сапери розчищають території складів і навколо них.

Найближчим часом сапери почнуть перевірку населених пунктів, з яких здійснювали відселення жителів, на наявність вибухонебезпечних предметів.

Рішення про повернення громадян в їх будинки буде прийнято негайно після завершення перевірки.

Нагадаємо, що 26 вересня близько 22:00 в підрозділи ДержНС надійшла інформація про вибухи боєприпасів на військових складах Міністерства оборони України, розташованих поблизу смт Калинівка Вінницької області.

В'їзди в Калинівку перекриті, поліція забезпечує збереження майна місцевих жителів, які виїжджають з міста, від мародерів. Перекрито рух на трасі "Вінниця - Київ" та "Житомир - Могилів-Подільський".

"Укрзалізниця" вирішує питання про направлення на місце події пожежних поїздів, готові і поїзди для евакуації населення. Відомо, що горить і вибухає на 48-й арсеналі - бази зберігання боєприпасів ЗСУ у Вінницькій області, в декількох кілометрах від міста Калинівка. За даними, наявними у відкритих джерелах, на арсеналі зберігається 188 тисяч тонн боєприпасів. Площа арсеналу близько 60 гектарів.