Держрубежі України - під контролем авіації

Держрубежі України - під контролем авіації

На час навчань "Захід-2017" Держприкордонслужба посилила контроль за північною ділянкою Держкордону з допомогою прикордонної авіації.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Державна прикордонна служба України продовжує проводити посилені заходи безпеки на всіх ділянках кордону. Перш за все це пов'язано з проведенням російсько-білоруських навчань "Захід-2017", які розпочались з 14 вересня та триватимуть до 20 вересня", - йдеться у повідомленні.

Нині прикордонники прикривають напрямки можливих провокативних дій та збройних вторгнень у тісній взаємодії з ЗСУ, Нацгвардією та Нацполіцією по всіх ділянках. Такі заходи триватимуть щонайменше до закінчення навчань "Захід-2017".

Крім того, дані напрямки посилено прикордонною авіацією. Зокрема, екіпажі авіаескадрилей на патрульних літаках проводять повітряний моніторинг кордону. Вже обстежено близько 900 кілометрів Державного кордону України.

Нагадаємо, "Захід-2017" - спільні стратегічні навчання Збройних сил Російської Федерації й Республіки Білорусь, заплановані на період з 14 по 20 вересня 2017 року. За офіційними даними, у навчаннях беруть участь 13 тисяч військовослужбовців.