Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив у Європарламенті (Аудіо)

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив у Європарламенті (Аудіо)

Сьогодні президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виступив у Європарламенті із традиційною щорічною промовою про стан та перспективи розвитку Європейської спільноти на майбутній рік.

З подробицями  наш європейський кореспондент Андрій Лавренюк:

"Подолати міграційну кризу, розвивати європейську промисловість, попереджувати кліматичні зміни  ось ключові завдання для ЄС на майбутній рік. Підкреслив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. У зв’язку з цим він ще раз наголосив на  необхідності завершити створення енергетичного, банківського, цифрового, та безпекового союзів.

Він також відзначив, що минулого року країни-члени надали притулок 720 тисячам біженців. При цьому президент  Єврокомісії засудив політику Угорщини, Польщі та Чехії, які відмовляються брати участь у єдиній політиці ЄС у сфері подолання міграційної кризи.

Окремо у виступі йшлося про кіберзагрози для ЄС, адже за його словами, минулого року установи та компанії Європейського Союзу зазнали більше чотирьох тисяч кібератак. Відтак, Єврокомісія пропонує запровадити європейське агентство з питань кібербезпеки.

Він також підтримав запровадження європейської публічної прокуратури, яка б координувала та активізувала розслідування справ у сфері тероризму.

Юнкер висловив переконання, що такі країни, як Болгарія та Румунія, а також Хорватія, заслуговують та повинні, нарешті, стати членами Шенгенської зони. Натомість Туреччину політик в осяжному майбутньому у ЄС не бачить".


Андрій Лавренюк, Укрінформ, з Брюсселя, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!