У ЄС наголосили на важливості незворотності курсу євроінтеграції України – АП

У ЄС наголосили на важливості незворотності курсу євроінтеграції України – АП

Керівництво ЄС наголосило на важливості незворотності курсу України на зближення з ЄС. Про це, за результатами неформального міні-саміту Україна – Європейський Союз, повідомила Адміністрація Президента України.

Саміт відбувся 20 березня в Брюсселі, за участю українського президента Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска, Президента Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера та Президента Європейського Парламенту Антоніо Таяні, а також ключових профільних членів Європейської Комісії.

В ході зустрічі політики відзначили важливість забезпечення вільних та чесних президентських виборів в Україні, висловили сподівання, що в Україні буде збережено курс на інтеграцію до Європейського Союзу та впровадження реформ. Також лідери пообіцяли координаувати зусилля в протидії зовнішньому втручанню в результати виборів, зокрема, в частині кібербезпеки.

Учасники неформального саміту домовились також прискорити запуск програми ЄС щодо соціально-економічної допомоги українському Приазов’ю.

Президент України подякував лідерам Євросоюзу за запроваджений нещодавно пакет "азовських санкцій" та закликав продовжити тиск на Росію задля звільнення українських військовополонених моряків.

Окрему увагу на саміті приділили енергетичним питанням, зокрема, забезпеченню газового транзиту та можливостей для запуску Енергетичного мосту Україна-ЄС.

 

Нагадаємо, ЄС почав запроваджувати санкції проти Росії через агресію на Донбасі та окупацію Криму в 2014 році. Відтоді дію цих санкцій продовжують. 14 березня Рада ЄС продовжила індивідуальні санкції проти РФ ще на півроку.

Фото: АП