Тести з іноземної мови на ЗНО будуть з аудіюванням

Тести з іноземної мови на ЗНО будуть з аудіюванням

Із наступного року на ЗНО з англійської, іспанської, німецької та французької мов вперше будуть тести двох рівнів складності: В1 і В2. Також вони включатимуть прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Про це ідеться в наказі Міністерства освіти і науки, який набрав чинності 8 вересня 2017 року, інформує прес-служба МОН  у Facebook.

"Тест рівня В2 складатимуть випускники 2018 року, які зараховуватимуть результат ЗНО з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю мову на профільному рівні", - йдеться у повідомленні.

Додамо, що згідно із Загальноєвропейськими рекомендаціями з мовної освіти існує шість рівнів володіння мовою, які були розроблені Асоціацією мовних експертів ALTE (The Association of Language Testers in Europe): інтродуктивний (Breakthrough або А1), середній (Waystage або А2), рубіжний (Threshold або В1), просунутий (Vantage або В2), автономний (Effective Operational Proficiency або С1) і компетентний (Mastery або С2).

Рівень В1 передбачає, що особа може розуміти основний зміст чіткого нормативного мовлення на теми, близькі й часто вживані на роботі, у навчанні, під час дозвілля тощо, може вирішити більшість проблем під час перебування у країні, мова якої вивчається, просто і зв'язано висловитись на знайомі теми, описати досвід, події, сподівання тощо. Рівень В2 передбачає, що особа може розуміти основні ідеї тексту як на конкретну, так і на абстрактну тему, у тому числі й дискусії за фахом,
може вільно спілкуватися з носіями мови, детально висловитись на широке коло тем, виражати свою думку з певної проблеми, наводячи різноманітні аргументи за і проти.

Нагадаємо, що ЗНО-2018 проходитиме з 22 травня до 14 липня з 11 предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія,  англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова. Кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з 4 навчальних предметів.