Як швидко опанувати іноземну мову: секрети і методики

Як швидко опанувати іноземну мову: секрети і методики

Як допомогти собі вивчити іноземну мову, а не лише окремі слова, якими методиками користуватись та на що звертати увагу під час вибору мовної школи, – розповіла Українському радіо в програмі "Ранковий формат" академічна менеджерка Кембриджського освітнього центру "Win-win" Анастасія Данилко.

"По-перше, потрібно використовувати автентичні підручники: радянські чорно-білі не підходять, адже живу мову знають її носії, які ці автентичні підручники складають. Англійська мова як друга іноземна вивчається дуже давно, є багато західного досвіду і він набагато ефективніший", – розповідає Анастасія Данилко.

За її словами, також варто дивитися фільми та серіали мовою оригіналу, навіть якщо ви не все розумієте: "Тут працює аналогія з вивченням рідної мови: дитина перші два роки не говорить, але як губка засвоює все, що чує навколо, а потім видає всі слова.  Так само і з іноземою мовою: треба оточити себе іноземною мовою, яку ви вивчаєте і з часом мозок дозволить вам розговоритися".

"Проте фільми і серіали – це лише допоміжний елемент у вивченні. Перш за все, потрібно розмовляти: знайдіть собі партнера і випробовуйтена на ньому свої навички. Це не обов'язово має бути носій мови, можна розмовляти і просто з родичем, другом чи викладачем, який добре знає мову. Як на мене, найкраще вивчати з викладачем і у групі, а не індивідуально: там більше можливостей для спілкування. Крім того, потрібно вибирати школу з англійською мовою викладання, де все пояснюється без допомоги вашої рідної мови",  підсумувала менеджерка.

ФОТО: pixabay.com