Hubble знайшов воду на деяких екзопланетах

Hubble знайшов воду на деяких екзопланетах

Міжнародна група дослідників використала телескоп Hubble для пошуку доказів існування води в атмосфері планет TRAPPIST-1.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Знайдені сліди води можуть бути ще одним доказом ймовірного існування життя на цих планетах. Навколо зірки TRAPPIST-1 обертаються сім планет. Вчені зареєстрували витік водню як мінімум у двох внутрішніх планет системи, які отримують максимальну кількість ультрафіолету. Це означає, що навіть на цих планетах була вода", - заявили дослідники.

Додамо, що дві внутрішні планети цієї системи втратили дуже багато води - приблизно в 20 разів більше, ніж зараз є на Землі, в той час як три зовнішні з лежачих в зоні населеності - набагато менше - 3-4 земних океани. Таким чином, на цих трьох планетах могла зберегтися достатня кількість води для підтримки життя.

Дослідники відзначають, що ці результати не остаточні. Для їх підтвердження необхідно дочекатися введення в експлуатацію космічного телескопа James Webb, який буде запущений в наступному році.

Нагадаємо, 22 лютого 2017 року в штаб-квартирі NASA провели прес-конференцію, в ході якої вчені оголосили про відкриття семи планет в системі TRAPPIST-1.