Українці вже можуть отримувати пенсію з двох джерел

Українці вже можуть отримувати пенсію з двох джерел

Згідно з чинним законодавством, українці вже можуть скористатися добровільним накопичувальним рівнем пенсійного забезпечення. Обов'язковим його планують зробити у майбутньому.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір, повідомляє прес-служба відомства.

"Відповідно до чинного законодавства кожен громадянин може обрати Пенсійний фонд та робити заощадження. Крім того, у майбутньому буде реалізовано обов'язковий накопичувальний рівень, який дозволить диверсифікувати джерела пенсійного забезпечення людей та збільшить розмір пенсійних виплат", - заявив Шамбір.

За його словами, чинне законодавство передбачає три рівні пенсійного забепечення: солідарний, обов'язковий та добровільний накопичувальний рівні.

Заступник міністра наголосив, що нині реально працюють перший та третій рівні, тобто громадяни вже можуть отримувати пенсію з двох джерел - солідарної системи та добровільного накопичувального рівня.

Нагадаємо, обов'язкові внески до солідарної системи пенсійного забезпечення відраховуються не з зарплати працівників, а сплачуються працедавцем у відсотковій відповідності до розміру заробітної плати.