Медична реформа має бути ухвалена восени

Медична реформа має бути ухвалена восени

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що Верховна Рада ухвалить законопроект щодо реформи системи охорони здоров'я цієї осені.

Про це він заявив під час засідання уряду.

"Хотів би сказати про систему охорони здоров'я - ми фактично розпочали системні зміни. З одного боку, ми напрацювали зміни до законодавства, які сьогодні знаходяться в парламенті, і ми теж очікуємо, що саме цієї осені ми приймемо важливі фундаментальні рішення, які дозволять змінити систему охорони здоров'я", - зазначив Гройсман.

За його словами, зміни від медичної реформи мають відчути як лікарі, так і пацієнти.  Разом з тим, Прем'єр-міністр нагадав, що в Україні вже діє програма "Доступні ліки", якою, за його даними, вже скористалися 3,5 млн громадян, а також планується створити 13 кардіоцентрів в регіонах. 

Крім того, Глава уряду запевнив, що запроваджені раніше новації у системі державних закупівель ліків є ефективними і вже дають позитивні результати. Гройсман також висловив сподівання, що успішною стане й реалізація програми сільської медицини, ініційовані Президентом.