Рекорд швидкості укладання шлюбу становив 17 хвилин

Рекорд швидкості укладання шлюбу становив 17 хвилин

Рекорд швидкості оформлення шлюбу за допомогою послуги Міністерства юстиції «Шлюб за добу» встановлено цьогоріч - церемонія одруження тривала 17 хвилин.

Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції в місті Київ Станіслав Куценко в ефірі "Громадського Радіо".

«За цей рік був установлений своєрідний рекорд - 17 хвилин за укладання шлюбу», -  зазначив Куценко.  За його словами, за рік дії проекту «Шлюб за добу» ним скористалися уже 12865 пар, зокрема у Києві - 2,7 тисячі пар.

Додамо, що статистика розлучень серед пар, котрі скористалися послугою «Шлюб за добу», досить оптимістична. "Із цих близько 12 тисяч шлюбів розлучення становлять 0,03 %. Тобто це кілька десятків, і це говорить про те, що людина уже прийняла виважене рішення, і не обов язково думати місяць або два роки", -  наголосив Куценко.

Натомість ситуація з укладеними звичайними шлюбами гірша: загалом по Україні протягом першого півріччя 2017 року і другого півріччя 2016 року було укладено 226 тисяч шлюбів, а відсоток розлучень становить 20-30 %.