Туска знову викликають на допит

Туска знову викликають на допит

Національна прокуратура Польщі викликає президента Євроради, екс-главу польського уряду Дональда Туска 3 серпня на допит.

Про це повідомляє tvn24.pl.

Про виклик Туска до прокуратури повідомив його адвокат Роман Гертих і заявив, що колишнього главу польського уряду викликають в іншій справі, ніж він викликався до цього.

Як повідомлялося, 19 квітня Туск понад дев'ять годин давав свідчення у варшавській окружній прокуратурі у справі про перевищення повноважень керівництвом Служби військової контррозвідки Польщі внаслідок встановлення співпраці зі службою Росії без необхідної згоди голови Ради міністрів та оцінки міністра національної оборони.

Зазначимо, що 5 липня він відмовився прибути до Національної прокуратури на допит як свідок в одному зі слідств, що стосуються Смоленської катастрофи. Посада Туска передбачає надання імунітету від різного роду судових справ. Він інформував, що скористається цим правом, якщо вважатиме, що проти нього "навмисне використовуються справи, щоб ускладнити або унеможливити виконання завдань голови Європейської ради".

Додамо, що польська прокуратура розслідує одночасно декілька справ, що мають відношення до Смоленської катастрофи.