На водоймах України продовжують гинути люди

На водоймах України продовжують гинути люди

Впродовж минулого тижня, з 10 по 16 липня, на водних об’єктах країни загинуло 32 особи, повідомили у ДСНС.

"13 липня на р. Латориця в м. Мукачево Закарпатської області під час купання потонув хлопчик 2009 року народження. З 13 по 15 липня відділенням водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС області проводилися пошуки загиблої дитини. 15 липня рятувальники знайшли тіло хлопчика та передали працівникам поліції", - йдеться в повідомленні.

Того ж тижня на водосховищі в с. Гамаліївка Пустомитівського району Львівщини фахівці обласної рятувально-водолазної служби знайшли та вилучили з води тіло хлопчика 2004 року народження, який потонув під час відпочинку, стрибаючи з дамби у воду. Крім того, у столиці цими вихідними на озері Райдужному в Дніпровському районі водолазною групою аварійно-рятувального загону спеціального призначення знайдено та піднято на поверхню тіло невідомого чоловіка віком приблизно 30 років. Обставини загибелі та особа громадянина наразі встановлюється фахівцями.

Нагадаємо, ДСНС застерігає від пірнання в незнайомих місцях, просить не лишати дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки; не плавати наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах; не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння; плавати у випадку, коли температура води повинна бути не нижче +17 °С.