Дональд Туск: зовнішній ворог не здолає українців

Дональд Туск: зовнішній ворог не здолає українців

Президент Європейської ради Дональд Туск вважає, що зовнішній ворог не зможе здолати українців, але вони можуть зазнати поразки від самих себе.

Про це, як повідомляє УНІАН, політик сказав під час пленарного засідання саміту Україна - ЄС.

"Дозвольте мені як вашому другу висловити одну думку: сьогодні ми ясно бачимо, що зовнішньому ворогу вас не здолати, ви занадто сильні. Але ви можете зазнати поразки від самих себе", - наголосив Туск. Саме тому, за його словами, українці мають "будь-що тримати свою вірність і уникати внутрішніх конфліктів".

"Ми пройшли тільки половину шляху. Я переконаний: якщо і надалі ви будете такими рішучими, хоробрими та послідовними, якими ви були тоді на Майдані Незалежності, якими ви є під час битви за цілісність України, якщо ви зможете витримати тягар реформ та не здатися, тоді ви втілите свої мрії та досягнете своїх цілей", - наголосив Дональд Туск.

Нагадаємо: у Києві триває XIX cаміт Україна - ЄС. Головує на саміті Президент Петро Порошенко. Учасники саміту координують позиції щодо ключових регіональних і міжнародних питань, обговорюють ситуацію в окупованому Криму та на Донбасі. Йтиметься також про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і перебіг реформ в Україні.