Бойовики утримують на Донбасі трудові табори

Бойовики утримують на Донбасі трудові табори

Терористи на окупованих територіях Сходу України утримують мережу трудових таборів. За даними німецької радіостанції "Deutschlandfunk", оприлюдненими 13 липня, у цих таборах тисячі ув'язнених у так званих "ДНР/ЛНР" примушуються до безоплатної праці.  

Про це повідомляє DW.
    
"Група правозахисників, яка моніторила ситуацію у самопроголошених республіках та на яку посилаєтсья "Deutschlandfunk", вказує, що доходи від примусової праці у цих таборах становлять до 500 тисяч євро на місяць. Ці кошти використовуються для фінансування сепаратистів на Донбасі", -    йдеться у повідомленні.

Самопроголошені уряди так званих "ДНР/ЛНР" на запит щодо наявності та функціонування таборів німецькій радіостанції не відповіли. Правозахисники і журналісти вважають, що у таборах на Сході України утримуються до 10 тисяч ув'язнених.

Вказується, що частково йдеться про осіб, засуджених до весни 2014 року українськими судами. Нині ці люди або уже мали відбути терміни покарання, або до них мала бути застосована амністія чи інше пом'якшення покарання, як то відбувалося в Україні.