Президент наполягає на контролі озброєної місії ОБСЄ на Донбасі

Президент наполягає на контролі озброєної місії ОБСЄ на Донбасі

Президент України Петро Порошенко заявляє, що для проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу, озброєна місія ОБСЄ має взяти під контроль частину українсько-російського кордону.

"На першому етапі, етапі до виборів, ми маємо отримати контроль над кордоном з боку озброєної місії ОБСЄ. Це записано у Мінську, я на цьому завжди наголошував. Контроль з боку озброєної місії ОБСЄ має припинити інфільтрацію російських військ, російського озброєння, російської амуніції. Озброєна місія ОБСЄ на постійній основі має стати на кордон і перекрити постачання", - наголосив Петро Порошенко в інтерв’ю українським каналам.

"На другий день після виборів ми маємо забезпечити взяття під контроль українськими військовими кордону. Це є вже зараз у Мінську, і це має бути у "дорожній карті" з чіткою датою і з чіткою відповідальністю", - додав Глава державит.

19 жовтня у Берліні відбулася зустріч у "нормандському форматі" лідерів України, Франції, Німеччини та Росії. Сторони, з-поміж іншого, дійшли згоди щодо необхідності створити "дорожню карту" виконання Мінських угод.