Пісня буде поміж нас: Хмельницькі музиканти презентували проєкт "Поза часом"

Пісня буде поміж нас: Хмельницькі музиканти презентували проєкт "Поза часом"

Гурт Чумацький Шлях у співпраці з хмельницькими музикантами випустив збірку "Поза часом", до якої увійшли 8 переспівів пісень українських композиторів двадцятого сторіччя: Володимира Івасюка, Платона Майбороди, Ігоря Шамо та Валентина Сильвестрова. 

"Особливістю цього проєкту є те, що пісні зазвучали в різних стилях. Тому разом з нами участь у проєкті взяли наші колеги, музиканти з Хмельницького, гурт Grace, джазовий бенд Free Jam, дует Svitlo, а також симфонічний оркестр, який переграв академічну, класичну музику українських композиторів", — розповів вокаліст гурту "Чумацький Шлях" Сергій Строян в ефірі Радіо Промінь.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту Чумацький Шлях

"Цю платівку ми створили всього лише за три місяці, вона створена в рамках проєкту "Поза часом" за ініціативи Хмельницького управління культури, за підтримки Українського культурного фонду. І це не простий альбом, а альбом переспівів. Ми створили вісім кавер-версій пісень композиторів 20 століття. В нашому альбомі твори Володимира Івасюка. Найбільше пісень, до речі, Володимира Івасюка, Платона Майбороди, Ігоря Шамо і Валентина Сильвестрова. Особливістю цього проєкту є те, що пісні зазвучали в різних стилях. Тому разом з нами участь у проєкті взяли наші колеги, музиканти з Хмельницького, гурт Grace, джазовий бенд Free Jam, дует Svitlo, а також симфонічний оркестр, який переграв академічну, класичну музику українських композиторів. Свій альбом ми вже наживо презентували в Хмельницькому 14 вересня. Це був перформанс, презентація, ми виступили в кінотеатрі імені Шевченка, де подібного взагалі ніколи не відбувалося. І для нас це був дуже цікавий досвід, так само для наших глядачів, які прийшли на цю презентацію", — розповів вокаліст гурту "Чумацький Шлях" Сергій Строян в ефірі Радіо Промінь. 

Щоб не пропускати найкращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.