Промінь рекомендує: KRYLATA з треком "під каштаном"

Промінь рекомендує: KRYLATA з треком "під каштаном"

Сценічного досвіду у цієї співачки точно не бракує, адже музикою KRYLATA (справжнє ім’я артистки — Анастасія Завадська) почала займатись із чотирьох років. Дівчина родом із міста Нетішин Хмельницької області. В 2015 році 10-річна Настя взяла участь у пісенному шоу "Голос країни. Діти". У 15 років дівчина переїхала в Київ і вступила до естрадно-циркової академії, де замислилась над написанням власних пісень. Першу композицію їй пощастило створити разом з музикантом, композитором і фронтменом гурту ADAM Михайлом Клименком. Прем’єра пісні "Моя весна" відбулась у Скадовську, на сцені "Чорноморських Ігор". Тоді ж Анастасія взяла собі псевдонім KRYLATA. Зі сценічним ім’ям у неї пов’язана окрема історія. Щоб підтримати її на одному з фестивалів, сестра привезла з собою плакат "Вперед, моя крилата", й відтоді вона стала KRYLATA. Минулого року співачка потрапила в лонглист Нацвідбору на Євробачення-2024. А ось перший успіх до неї прийшов із треком "Генератор", написаним після пережитого блекауту в столиці. 12 вересня відбулась прем’єра її нової пісні "під каштаном", яка потрапила в плейлист Промінь рекомендує. Про реліз, а також про захоплення вокальними конкурсами KRYLATA розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото @pasakalia з інстаграм-сторінки krylata_ua

"Я завжди за будь-які ризики й сходинки в своєму житті, щоб відкривати нові грані, набиратись нового досвіду. З самого дитинства батьки підтримували мене й дозволяли їздити на різні проєкти, конкурси як в Україні, так і за кордоном. Я брала участь в "Голосі країни. Діти", в різних кастингах, не тільки вокальних. З останнього — це досвід участі в "Неймовірних дуетах"

Привіт! Розпочнемо з твого шляху різноманітними вокальними шоу. Ти для себе вже закрила це питання чи хочеш продовжувати?

Насправді я завжди за будь-які ризики й сходинки в своєму житті, щоб відкривати нові грані, набиратись нового досвіду. З самого дитинства батьки підтримували мене й дозволяли їздити на різні проєкти, конкурси як в Україні, так і за кордоном. Я брала участь в "Голосі країни. Діти", в різних кастингах, не тільки вокальних. З останнього — це досвід участі в "Неймовірних дуетах". Це шоу на Новому каналі й наразі ми чекаємо фіналу прямих етерів 16-го жовтня. 

Тобто ця історія ще далеко не завершена?

Ця історія ще точно не завершена. Я пробую свої сили, знайомлюсь з різними вокальними коучами, хореографами-постановниками, режисерами. Насправді це дуже класний експіріенс у моєму житті, я рада, що потрапила на це шоу. Моїм тренером в проєкті є Jerry Heil, і це теж неабиякий класний досвід. Я слідкую за Jerry Heil як за музиканткою, за акторкою, артисткою і, звичайно, надихаюсь. Тому, безумовно, це дуже позитивні кроки в моїй творчій кар’єрі. 

До речі, як тобі Jerry Heil як викладачка, чи там коуч твій, чи ментор, як ви її називаєте?

Я би більше сказала наставниця. Нам з нею довелось писати пісню за три дні й разом виступати. Зі мною в команді був ще один учасник, і з нас двох вибирали одного. Самі зйомки були дуже стресовими насправді, тому що все відбувалось максимально швидко. І в Яни, як всім відомо, свій активний графік. Зараз у неї тур і ми чекаємо наступних репетицій, але все узгоджуємо. Я насправді дуже надихаюсь людьми, в яких багато справ, багато цілей і які щодня розвиваються. Тому, звичайно, я надихалась весь цей час, починаючи від того, як Яна взагалі все встигає і ще й підтримує нас з іншим учасником Максом. 

Хочу трохи повернутись у твоє дитинство. Наскільки ми знаємо, в тебе батьки працюють на атомній станції, а це трохи далеченько від музики. То як в твоєму житті вона з’явилась?

Мої батьки дійсно енергетики, і вся сім’я — й бабуся, й дідусь. Тих, хто б розвивався в музиці, у мене в сім’ї немає нікого, крім мене. Але мама грала на скрипці й, можливо, мені передались її вміння й любов до музики. Тато багато читав літератури й привчав мене до книжок, до поезії. Тож внутрішньо в мене батьки дуже творчі, і сестра в мене рідна — моя найбільша й найцінніша підтримка — теж дуже творча! Але саме в музиці далі в життя пішла я. Не знаю насправді, як так трапилось. Мене просто віддали на співи й на танці в чотири рочки, батьки бачили, що мені це подобається, що я маю досить гарні результати й успіхи в цьому. Тому я просто продовжувала займатись, хоча ніколи не навчалась в музичній школі. Лиш коли вже вступила в коледж — в естрадно-циркову академію в Києві. 

 

 

"З вікна студії видно каштан і я буквально записала це собі в нотатках. Це звучало так: "Під каштаном, під каштаном". Через декілька місяців знайшла цей запис в диктофоні, поки Влад грав щось на гітарі, і так народилась ця пісня. Думаю, в нас дуже класні роботи виходять з усього, що ми бачимо, з усього, що ми відчуваємо. І це не перший і не останній наш спільний реліз" 

Ми підійшли до пісні "під каштаном". Це не лише винятково твоя робота, адже музику до неї написав композитор Влад Дестін. Можеш розказати її історію? 

Насправді це дуже класно, коли ми, артисти, розвиваємось і допомагаємо один одному, в нас відбувається якийсь коннект, обмін енергією, енергетикою, ми ловимо одну хвилю й виходить класний творчий тандем. В мене є ще декілька пісень-фітів і я не планую на цьому зупинятись. А саме з Владом ми познайомились, коли писали спільну пісню з Max Triss "Ще вище", це теж досить свіжий реліз. Ми з Владом познайомились, я дізналась про нього як про дуже потужного аранжувальника й саундпродюсера. Ми спробували написати щось з нуля разом, в нас вийшла дуже експериментальна робота, після чого з весни ми продовжуємо писати разом і грати наживо. Якось одного дня народилась пісня "під каштаном". В нього з вікна студії видно каштан і я буквально записала це собі в нотатках. Це звучало так: "Під каштаном, під каштаном". Через декілька місяців знайшла цей запис в диктофоні, поки Влад грав щось на гітарі, і так народилась ця пісня. Думаю, в нас дуже класні роботи виходять з усього, що ми бачимо, з усього, що ми відчуваємо. І це не перший і не останній наш спільний реліз.  

Слухати пісню "під каштаном" від KRYLATA, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.