KLER: Раніше я думала, що світ справедливіший, але це не так

KLER: Раніше я думала, що світ справедливіший, але це не так

Співачка KLER та alyona alyona випустили дуетний трек "Тільки в твоїх обіймах", присвячений темі відстані між близькими людьми. Ця пісня нагадує про важливість збереження теплих стосунків, любові й турботи навіть тоді, коли рідні перебувають далеко одне від одного. "У кожного з нас є поруч ті люди, яких хочеться обійняти, навіть коли їх немає поруч, а вони відчувають це все одно навіть на відстані. Ми маємо берегти рідних та близьких, дарувати їм наші почуття, а вони обов’язково зігріють нас".

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" KLER розповіла ведучій Ксенії Івась історію створення пісні "Тільки в твоїх обіймах", розкрила подробиці співпраці з реперкою alyona alyona та поділилася своїми планами на майбутнє.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба KLER 

Пісня "Тільки в твоїх обіймах" — про натхнення бути добрішими й шукати позитив навіть у важких ситуаціях

Ти сьогодні презентуєш пісню "Тільки в твоїх обіймах", яку записала разом з alyona alyona. Як виникла ідея створення дуету?

Це мій перший дует, і мені дуже пощастило, що він саме з alyona alyona. Вона сама мені написала і запропонувала спробувати написати разом якісь пісні. Я надзвичайно рада, що мій перший фіт саме з нею. Вона навчила мене багатьом речам, яких я раніше не усвідомлювала. Як кажуть мої колеги, фіти — це особливий досвід, який потрібно пережити. Ми спробували написати щось разом, і хоча я дуже хвилювалася, результат перевершив мої очікування. Ми вже отримуємо перші коментарі від слухачів, і я бачу, що їм подобається.

А як відбувався процес написання цієї пісні? Ви одразу знали, що хочете записати, чи шукали ідеї разом?

Ми з моїм саундпродюсером Антоном Кукрі вже мали фрагмент приспіву, який спочатку планували використати в альбомі "Яка є", але не встигли його завершити. Альоні сподобався цей фрагмент, і за один день ми створили демоверсію. Альона дуже швидко пише тексти, а мені знадобилося трохи більше часу, але, умовно за один день, ми вже зрозуміли, як виглядатиме ця пісня.

Пісня називається "Тільки в твоїх обіймах". Якби ти могла обрати, в чиїх обіймах ти хотіла б опинитися зараз?

Я дуже сумую за своєю рідною сестрою Дашею, ми з нею давно не бачились. Я їй завжди дякую за те, що вона поруч, навіть якщо вона далеко від мене. 

У вашій пісні є рядок: "Світ скажений, я в нім теж, немає меж". Що для тебе означає бути "без меж"?

Останнім часом я відчула, що у світі дійсно немає меж. Наприклад, у нас викрадають дітей, і навіть коли ми просимо допомоги у світу, це не завжди помічають. Раніше я думала, що світ справедливіший, але це не так. Маю на увазі, що може статися будь-що і треба бути до цього готовим. Попри всі біди, я вірю, що можна робити його кращим. Ця пісня — про натхнення бути добрішими й шукати позитив навіть у важких ситуаціях. Чим більше ми звертатимемо увагу на хороше, створюватимемо хороше, надихатимемо людей на те, щоб бути добрішими, —  тим кращим буде наш ментальний стан і загалом на планеті Земля буде легше жити. 


Фото: Пресслужба KLER & alyona alyona

Ти провела кілька днів з alyona alyona. Чи не плануєш зробити ще щось спільне? Можливо, альбом чи тур?

Коли ми познайомилися ближче, я побачила, наскільки Альона енергійна і багатогранна. Вона допомогла мені більше звертати увагу на тексти, і тепер я по-іншому підходжу до написання пісень. Хотілося б продовжити співпрацю з нею, але наразі ми зосереджені на запуску нашого першого фіта, а далі буде видно.

Цього року alyona alyona і Jerry Heil перемогли в Нацвідборі й представляли Україну на Євробаченні. Чи надихнув тебе успіх alyona alyona на участь у цьогорічному Нацвідборі?

Я дуже хочу, але наразі не маю готової пісні. Ми зараз готуємося до мого сольного концерту, який відбудеться 9 листопада в Києві. Якщо встигну написати пісню до кінця відбору, то спробую свої сили. Якщо ж ні, братиму участь наступного року.

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.