Додатковий простір для думок: Гурт Тонка видав акустичний альбом

Додатковий простір для думок: Гурт Тонка видав акустичний альбом

Гурт "Тонка" презентував свій перший повноформатний акустичний альбом, який включає пісні з попередніх релізів, але в новій, акустичній інтерпретації. Для запису цього матеріалу до роботи долучились Євген Пугачов (бас-гітара, гітара) та Григорій Паршин (саксофон, труба), що додало особливого звучання кожному треку.

"Мені здається, що пісні по-новому зазвучали, задихали. Це як повернення до коріння — тільки інструменти і люди, які за ними грають. Нічого не відволікає від суті, а лише підкреслює її", — поділилася вокалістка гурту Оленка Карась в ефірі Радіо Промінь.

Альбом став для гурту важливим експериментом, що демонструє їхній підхід без обмежень у творчості. Крім релізу, гурт запрошує шанувальників на великий концерт просто неба, який відбудеться 20 вересня на ВДНГ у V'YAVA. Там "Тонка" зіграє акустичну програму з розширеним складом та виконає пісні, що не ввійшли до альбому.

0:00 0:00
10
1x

Фото:  Пресслужба гурту Тонка 

"Ми презентуємо акустичний альбом, який для нас є надзвичайно важливим. По-перше, це наш перший повноформатний альбом, а, по-друге, для запису цього музичного матеріалу ми залучили Євгена Пугачова – бас-гітара і гітара та Григорія Паршина — саксофон і труба. В цьому альбомі зібрані пісні з наших попередніх релізів, але тепер вони звучать трохи інакше, за рахунок концепції акустичного формату і розширеного складу. Нам імпонує у творчості не ставити собі рамок і обмежень, тому ми вирішили, що це точно той експеримент, у який варто зануритись і згодом поділитися зі слухачем. Особисто від себе скажу, що окрім музичної складової, в мене є відчуття, що пісні по-новому зазвучали, задихали, в них з'явився додатковий простір для думок, для того, щоб розчути спів та слова — це як певне повернення до коріння — маю на увазі без електронних звучків, а тільки інструменти і люди, які за ними грають — це певне повернення до пісенного зерна, коли нічого не відволікає від суті, а тільки підкреслює її. Нам буде дуже приємно, якщо наші пісні вам відгукнуться, а також будемо раді бачити вас на нашому великому концерті просто неба, де ми зіграємо акустичну програму. Додамо ще декілька пісень, які не ввійшли в альбом та зазвучимо ще ширшим складом. 20 вересня в арт-просторі V'YAVA на ВДНГ дуже чекаємо на вас", — розповіла вокалістка гурту Тонка Оленка Карась в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у березні гурт Тонка видав сингл "Болить".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.