Промінь рекомендує: PTASHKIN із треком "В передчутті"

Промінь рекомендує: PTASHKIN із треком "В передчутті"

Популярним лідера гурту PTASHKIN і ветерана війни Михайла Панчишина зробив хіт "Невідомий герой", хоча його таким назвати аж ніяк не можна. Хлопець родом із міста Рудки, що на Львівщині. За освітою він — кухар-кондитер і навіть працював у суші-барі у Львові. З дитинства й до сьогодні є членом Національної скаутської організації України Пласт. Музичної освіти Михайло не має, але це не завадило йому в 18 років створити рок-гурт. А вже наступного року — стати переможцем восьмого сезону талант-шоу "X-Фактор". У 2022 році його творчу кар’єру перервало повномасштабне російське вторгнення. Не роздумуючи, Михайло Панчишин вступив до лав Київської Тероборони. Брав участь у звільненні Ірпеня та в боях під Бахмутом. Після року служби отримав поранення й кілька місяців провів у лікарнях, після чого його демобілізували. Усе пережите на війні в березні минулого року вилилось у міні альбом "Бойові бобри". PTASHKIN назвав його на честь свого підрозділу. А одна з пісень з цього альбому — "Невідомий герой" —  привела його до перемоги в 13-му сезоні  телевізійного співочого шоу "Голос Країни". 30 серпня PTASHKIN перегорнув нову сторінку в своїй творчості, знову заспівавши лірику. Він презентував пісню "В передчутті", що потрапила в плейлист "Промінь рекомендує". А ще — перезавантажив гурт і готує новий альбом. Про це Михайло Панчишин розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки ptashkin.music

"Я знов набрав групу вже в Києві. Ми організували великий такий дім-студію, де кожен з учасників має свою кімнату й ми пишемо новий альбом"

Михайле, привіт. В тебе немає музичної освіти, але музика все одно з’явилась у твоєму житті. Невже це сталось на тій кухні, де ти готував суші?

Та ні. В мене мама з батьком познайомились таким чином, що батько на барабанах грав, а мама співала. І потім з’явився я. 

Тобто в тебе музична сім’я, а чому тоді ти не пішов цим шляхом одразу? 

Тому що їсти завжди всі хочуть, а от веселитись — не дуже. Я вирішив піти повчитись, щоб можна було заробляти собі на гітари, на струни. А музика — вона завжди є в серці.  

Тобто ти з дитинства любив музику? Але ж бувають історії, коли батьки займались музикою, в них щось не склалось і вони не хочуть, щоб на ці граблі наступала їхня дитина. 

Ні, мама кожну секунду свого життя ходить і співає. Мені довелось це слухати, запам'ятовувати ноти. Коли мені було 18-ть, ні батько, ні мама не знали, що я співаю. Вони думали, що я просто ходжу на репетиції з гітарою. Вони мене вже по телевізору побачили.

Це було на "X-Факторі"? 

Так. Я подзвонив, коли вже вийшов у фінал. Я тоді переживав і не хотів нікому розказувати, щоб усе вийшло. Знаєте, чим більше говориш, тим воно менше потім виходить. 

У тебе вже є перемога в "X-Факторі" й "Голосі Країни"? Можливо, буде ще один конкурс — Нацвідбір на Євробачення? 

Можливо. Я знов набрав групу вже в Києві. Ми організували великий такий дім-студію, де кожен з учасників групи має свою кімнату й ми пишемо новий альбом. Навіть уже спілкувались з моїм наставником з "X-Фактор" Pianoбой. Він каже: "Хлопці, давайте на Нацвідбір!" Ми такі: "Прийде час, прийде пісня і ми обов’язково побачимось там."  

"Що це за передчуття? Це коли з кожними новими стосунками, з кожним новим досвідом ти стаєш холоднішим і в один момент вже просиш дати цього відчуття, як в перший раз, щоб аж з м’ясом вирвало! Але бажаю всім слухачам не страждати, тому що треба йти далі"   

Ми зараз будемо слухати пісню "В передчутті". Ти почав казати, що вже й гурт перезібрали знову, і ви готові, заряджені працювати далі. Так що ж це за таке передчуття? 

На рахунок гурту в нас уже розплановано на рік вперед пісень, навіть на два роки вперед пісень написаних. А що це за передчуття? Це коли з кожними новими стосунками, з кожним новим досвідом ти стаєш холоднішим і в один момент вже просиш дати цього відчуття, як в перший раз, щоб аж з м’ясом вирвало! Але бажаю всім слухачам не страждати, тому що треба йти далі. 

Спочатку занурив нас у страждання, а потім побажав не страждати!

Тому, що цей біль надихає на нові пісні, надихає вставати щось робити й дає певну енергію. Такий собі пинок під дупу!    

Слухати пісню "В передчутті" від PTASHKIN, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.