Майбутнє з минулого: Probass ∆ Hardi видали сингл "Запис"

Майбутнє з минулого: Probass ∆ Hardi видали сингл "Запис"

Гурт Probass ∆ Hardi презентував новий трек "Запис", який поєднує традиційні етнічні елементи з сучасним електронним саундом у стилі ukrobass. Новий трек створений на основі уривків народної музики, які перетворили в електронні лупи, щоб підкреслити зв'язок між минулим і майбутнім. За словами артистів, їхня мета — не нав'язати свою творчість, а продовжувати шукати натхнення в українських традиціях і втілювати їх у новій музичній формі.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Stas Vlasov 

"У нас відбулася дуже серйозна подія — реліз нового треку, він має назву "Запис". Про що ж він? А я скажу так, що чим більше ми працюємо з нашим українським етнічним матеріалом, тим більше нам стає цікаво це робити, тому що дійсно від маленького фрагменту, семплу, який ти почув, може з'явитися повноцінний трек. Для нас дійсно мають значення ці уривки, і вони називаються на професійному сленгу семпли. Лупи — це закільцьовані такі музичні уривки, і вони дійсно мають значення, тому що це дотик до історії, це дотик до того, що робили колись наші пращури, і це насправді супер класно, тому що це була особлива енергія. Цим треком ми не хочемо щось показати або щось комусь там нав'язати. Дуже класно шукати, вишукувати ці фрагменти, відслуховувати купу матеріалу, надихатися і намагатися це переробити якось і зробити з того, що було, щось абсолютно нове, що це такий зв'язок з минулим, але це вже майбутнє, тому що ми все ж таки робимо нову українську музику і пишемо свій музичний стиль, який ми називаємо ukrobass, і це для нас дуже важливо поєднувати коріння і щось взагалі супер футуристичне — те, чого немає", — розповів Probass Артем Ткаченко в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у червні гурт Probass ∆ Hardi видав сингл "Polonyna".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.