CHILIBI: Колись напишу пісню про те, що помилки — це розвиток, а їхнє усвідомлення — довгий і важкий шлях

CHILIBI: Колись напишу пісню про те, що помилки — це розвиток, а їхнє усвідомлення — довгий і важкий шлях

Музикант і саундпродюсер Антон Чілібі відомий за співпрацею з такими українськими виконавцями як MONATIK, Jerry Heil,  Alyona Alyona, Kalush Orchestra. Кілька років тому він розпочав сольну кар’єру, а днями випустив нову композицію "Впевнений", на створення якої його надихнув син.

Про історію появи пісні "Впевнений", важливість віри у себе та як на його творчість впливають слухачі — про все це CHILIBI розповів Ксенії Івась в ефірі шоу "Вікенд нової української музики" на Радіо Промінь.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Антона Чілібі

Я хотів вийти із зони комфорту і спробував сам зняти кліп на телефон, але моя режисура мене підвела

Антоне, ти відомий сонграйтер, чи рахував ти скільки пісень написав для інших артистів?

Я почав писати пісні нещодавно, а раніше я був більше саундпродюсером, тобто тим, хто відповідав за звук. Для інших я написав багато пісень, загалом на ютубі близько 2 мільярдів переглядів пісень, над якими я працював. 

Ти пишеш іншим артистам, а власні пісні видаєш не часто. Чому?

Так, це моя проблема, бо я був не впевнений у своїх силах, а зараз я впевнений. Напевно ця пісня й створена, щоб самому собі про це нагадувати, бо, на жаль, ми живемо в таких умовах, що впевненість у нас може зникати  щодня. Поштовхом для написання цієї пісні став мій син. Сподіваюся, що тепер випускатиму пісні більш систематично.

Як саме твій син вплинув на створення пісні "Впевнений"?

Одного ранку мій син грався з мікрофоном, який ми йому з дружиною подарували. Це такий співочий мікрофон для дітей, в якому є відлуння та оброблення вокалу. Він ходив, грався, а я в нього запитав: "Даніелю, ти точно хочеш сьогодні йти до садочка?", а він відповів: "Я впевнений!". Потім я попросив його повторити це ще раз, щоб записати на диктофон, бо мені дуже сподобалося те, з якою впевненістю він це сказав. Поки віз його до садочка, я думав про те, як би класно було кожного ранку слухати таку пісню, щоб вона тебе мотивувала на весь день. Ось так ця пісня й з'явилася на світ.

Дмитро Монатік нещодавно зняв своїх дітей у новому кліпі. Чи побачимо ми твого сина у відеороботах?

Від мене багато хто чекає кліпів, але поки що я спробував зняти його сам на телефон. І для мене це такий поганий приклад, бо я хотів вийти із зони комфорту, щоб не боятися, але моя режисура мене трохи підвела. Дуже багато людей мені написали, що пісня гарна, але "кліп просто "дно", будь ласка, зроби з цим щось". Тож я намагатимусь збирати гроші на кліп, щоб гідно підкреслити емоцію пісні. Можливо я колись напишу пісню про те, що помилки — це розвиток, а їхнє усвідомлення — це довгий і важкий шлях. 

Ти вже маєш певний життєвий досвід, розкажи, в чому ти цієї миті впевнений на 100%?

Я б дуже хотів бути впевненим у нашій Перемозі, хай навіть хтось скаже, що це звучить дуже пафосно. Пісня "Впевнений" створена для того, щоб знайти світло в темряві, в якій ми зараз живемо. Я розповім одну історію. Після виходу пісні "Впевнений" до  мене написала одна жінка й сказала, що завдяки цій композиції вона звільнилася з роботи, яку не могла терпіти, і відчула у своєму житті зміни. Завдяки таким відгукам хочеться творити й допомагати людям.

Твій наступний реліз треба буде знову чекати рік?

Ні, максимум півтора-два місяці. Я планую створити для себе якусь систематичність.

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.