Історія хворих стосунків: badactress видала альбом "Легкий спосіб кинути хлопця"

Історія хворих стосунків: badactress видала альбом "Легкий спосіб кинути хлопця"

Співачка badactress випустила свій перший повноформатний альбом під назвою "Легкий спосіб кинути хлопця", який розповідає про її особисті стосунки через музику.

"Альбом під назвою "Легкий спосіб кинути хлопця" — це мій перший лонгплей і, чесно кажучи, я працювала над ним достатньо довго. До альбому входять десять композицій, які складають повну історію моїх останніх стосунків», — розповіла badactress в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Кожен трек альбому писався приблизно в той час, коли проживалися описані події, створюючи відчуття реального часу. До альбому увійшли два фіти: один із виконавицею Alice Change на тему тривожного типу прив’язаності, а другий із колишнім хлопцем Sage, з яким вони розповіли про емоційні гойдалки в їхніх стосунках.

Назва альбому є відсилкою до книги Аллана Кара "Легкий спосіб кинути курити", що символізує залежність від хворих стосунків.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Лілія Лилик, Радіо Промінь

"Альбом під назвою "Легкий спосіб кинути хлопця" — це мій перший лонгплей і, чесно кажучи, я працювала над ним достатньо довго. До альбому входять десять композицій, які складають повну історію моїх останніх стосунків. Починається альбом з інтро, а саме зі справжніх голосових повідомлень — моїх і подруги, якими ми обмінялися в день, коли я зрозуміла, що закохалася. Я раджу слухати альбом повністю і по оригінальному порядку пісень, адже я в ньому досить послідовно демонструю етапи хворих стосунків — від закоханості та страху перед коханням, до перших сварок і усвідомлення необхідності розлучення. Завершується альбом піснями, що розповідають про стадії прийняття розлучення — відчай, агресія і, нарешті, спокій. 

З цікавих фактів: кожен трек писався приблизно тоді, коли й проживалися події, що описані в ньому. Тобто альбом збирався по частинках впродовж усіх стосунків і написаний майже в реальному часі. В ньому є два фіти — один з яких записаний з моєю подругою і чудовою виконавицею Alice Change, з якою ми знайшли спільні ментальні проблеми, такі як, наприклад, тривожний тип привʼязаності і власне вирішили записати про це трек "Татамі", а також є спільна пісня з самим, власне, колишнім — виконавцем Sage, з яким ми разом розповіли про емоційні гойдалки в наших стосунках у пісні "Вгору-вниз". 

Назва ж альбому є відсилкою до культової книги про боротьбу із залежністю від паління — "Легкий спосіб кинути курити", яку написав Аллан Кар. Я обрала таку назву, тому що хворі стосунки — це теж залежність і цей альбом є повною рефлексією на цю тему і він, як книга, може допомогти дівчатам побороти цю залежність, якщо вони впізнають себе в моїх рядках. Цей альбом став моїм новим подихом в музиці. В ньому я відкрила себе у незвичних для себе жанрах і стилістиках. Я задоволена тим, що вийшло. А також я дуже чекаю реакцію аудиторії і готую новий матеріал", — розповіла badactress в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Також читайте інтерв'ю badactress: Я дуже схильна втілювати власний досвід у пісні — для мене це певна сублімація.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.