Промінь рекомендує: OKS із треком "про кохання"

Промінь рекомендує: OKS із треком "про кохання"

Співак та автор пісень OKS презентував новий ліричний трек "про кохання". Насправді більшість його пісень про душевні поривання. Ми вже знайомили слухачів Променя з його треком "Небо". Це було на початку цього року й OKS розповідав тоді, як змінилось його життя після участі в телевізійному співочому талант-шоу "Голос країни" (він став суперфіналістом десятого сезону цього шоу). На той момент хлопцю було всього лише 16 років. Відтоді він почав писати власні пісні й паралельно з цим встиг опанувати професію зубного техніка, а також продовжив вчитись на стоматолога. Пов’язати своє життя винятково зі сценою OKS вирішив минулого року. Він забрав документи з Львівського національного медичного університету та вступив до Київського національного університету культури і мистецтв на спеціальність "Режисура естради й шоу".  Ще одним проривом минулого року стане для нього вихід ремейку хіта Тіни Кароль "Ніченька" українською мовою. Зараз у кліпу на YouTube — понад 13 млн переглядів. Про те, яким має бути його перший сольний концерт, а також, чому в його доробку так багато пісень про кохання, OKS розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Денису Денисенку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Фото з інстаграм-сторінки Vitalii Oks

"Я завжди обираю тематику кохання. Мені здається, що в будь-який час з нами завжди залишається наше нутро, наша романтичність, наше серце, яке завжди відчуває і бачить набагато більше, ніж ми можемо собі уявити" 

OKS, привіт. По-перше, хочу подякувати тобі за ремейк "Ніченька", бо особисто я шаленію від цієї пісні! 

Щиро вдячний. Дуже важливо відчути такий фідбек. 

Взагалі минулий рік для тебе був дуже насичений музично. Перший альбом у тебе вийшов. Можливо, ти вже готуєш сольний концерт? 

Ой, ви сіль на рану кинули. Це для мене незакритий гештальт уже дуже-дуже давно, я щиро про це мрію, щиро цього хочу. Проте кожного разу рефлексуємо з командою й кожного разу розуміємо, що ми ще не готові. Тому що сольний концерт в цілому й якась концертна програма — це дуже важливий етап для кожного артиста. І коли він вперше, — важливо справді зробити його нарівні, дуже класним, дуже яскравим, щоб про нього говорили й згадували через кілька років. І щоб казали: "Так, це був перший концерт OKS!" Тому ми ще готуємось, збираємо всі ресурси й розуміємо, що нам потрібно допрацювати, але ми на цьому шляху.

А давай пофантазуємо, яким ти його уявляєш?

Насправді є два розвитки подій. Перший — це максимально камерна й тепла історія. Враховуючи, що я досить лірична особистість інтровертного характеру, а всі мої пісні романтизовані й ліричні, мені здається, було б доречним зробити дуже красиву квартирну атмосферу в невеличкому  клубі чи закладі, де можна було б вмістити близько кількох тисяч осіб, і щоб усі ми стали однією родиною. Або зробити літній варіант красивого open air, де вже буде можливість і потанцювати, і покайфувати, й відчути на мить, що війни немає і що все класно. Власне, зараз рефлексуємо і про це. 

Можливо, це буде вже цього літа? 

На жаль, не можу розповісти. 

Ти сказав, що мій фідбек на "Ніченьку" підтримав тебе. Ти взагалі часто отримуєш відгуки від слухачів про романтичні історії, пов’язані з твоїми треками? 

Дуже часто, і за це я обожнюю соціальну мережу TikTok. Тому що, коли будь-який користувач викладає якесь відео під мої треки чи просто треки, одразу можна зрозуміти, що його оточує, що він хоче ретранслювати й бачити. Власне, під мої треки завжди збираються топові відео, де або закохані роблять ліпсінк, або роблять якусь нарізку спільного романтичного життя. І це дуже ніжно й дуже завжди щиро.  

А було таке, що тобі розповідали: "Оксе, ми тобі вдячні, ти поєднав наші серця, під твою пісню ми вперше поцілувались чи одружились?"

Було. Перші танці були, цьогоріч, не пам’ятаю, в якому місті, але танцювали випускний танець під "Ніченьку". Насправді "Ніченька" — це шлягер моєї творчості, який досі полонить серця. 

"Трек "про кохання" — це саме та історія, яка може залікувати, може на секунду перемкнути увагу людей від сьогоднішніх реалій і нагадати, що все ж таки ми всі люди і ми вміємо кохати, бачити прекрасне"   

Сьогодні ми послухаємо трек "про кохання". Слова до нього написала співачка HOLLY, справжнє ім’я якої Ольга Щербак. Розкажи, як почалась ваша співпраця й про трек, можливо, є історія?

Творчих людей завжди поєднує творчість. Ми з Ольгою знайомі досить недавно, але при першій зустрічі одразу зрозуміли, що між нами є творчий конект і ми розуміємо, в якому напрямку хочемо рухатись. Власне, мені досить випадково потрапила ця демка, переслана від HOLLY. Я послухав і зрозумів, що вау, це дуже красиво й дуже круто, проте я одразу не сказав "так". Мені не сподобались декілька фраз і деяка мелодика. Я сам зініціював дзвінок і зустріч, де ми вже почали обговорювати й думати, як зробити й "допиляти" щось дуже красиве й класне. І після того ми вже зустрілись на студії, де я також попрацював над словами й мелодикою, і створили ось цей красивий результат. 

Ця пісня — про щось дуже щире. Саме тому я завжди обираю тематику кохання. Мені здається, що в будь-який час, в будь-які переміни нашого життя з нами завжди залишається наше нутро, наша романтичність, наше серце, яке завжди відчуває і бачить набагато більше, ніж ми можемо собі уявити. І трек "про кохання", мені здається, — це саме та історія, яка може залікувати, може на секунду перемкнути увагу людей від сьогоднішніх реалій і нагадати, що все ж таки ми всі люди і ми вміємо кохати, бачити прекрасне. Саме тому це дуже важливо в наш час.    

Слухати пісню "про кохання" від OKS, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.