Промінь рекомендує: Alice Change з треком "Я знову все зіпсувала"

Промінь рекомендує: Alice Change з треком "Я знову все зіпсувала"

Alice Change любить збирати волосся в два маленькі хвостики, фарбує брови в яскраві кольори та співає в жанрі альтернативний рок. Хоча від початку Тетяна Коноваленко, а це справжнє ім’я дівчини, мріяла про оперну сцену й навіть закінчила Донецьке музучилище за класом оперного вокалу. Все змінилось у 2017 році після вокального шоу "Голос країни". Тоді дівчину, як сама вона каже, спустили з небес на землю. Вона не пройшла сліпі прослуховування, а Джамала заявила, що та співає, як бабуся. Це спонукало співачку повністю перезавантажити себе. Вона переїхала в Київ, взяла собі сценічне ім’я Alice Change, з нуля вчилась вокалу, почала писати власні пісні, на запис яких навіть взяла 100 000 грн кредиту. Популярність до неї прийшла завдяки треку "Не вистачає кисню", який вона написала одразу після повномасштабного вторгнення в Україну. Слухачам сподобалось її нове звучання та щирість. Насправді більшість її пісень — про власний досвід та є для неї своєрідною терапією. Не став винятком і трек "Я знову все зіпсувала" про мінливість кохання, особливо, якщо це кохання на відстані. Про життєві уроки, а також, про що мріє зараз, Alice Change розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Денису Денисенку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки alice_change

"Мені був десь 21 рік, і раптом почути, що все, що було до цього — це неправильно й можна закреслити…"

Привіт тобі, кредит віддала? 

Ой, зараз ще гірше, він ще виріс, бо я готую новий альбом і все ще в боргах. 

Бажаємо тобі розрахуватись якомога швидше! 

Дякую!

Ти взагалі мріяла про оперну сцену, але все змінилось після "Голосу країни". Чому ти пішла в альтернативний рок і що зараз із твоєю мрією про оперу? 

З альтернативним роком вийшло випадково. До цього я випускала пісні в поп-жанрі, тобто після опери хотіла бути поп-співачкою. Потім, коли почалось повномасштабне вторгнення, я на пару місяців переїхала до друга й до його батьків, бо було дуже страшно, я жила поряд із військовою частиною. Ми з котом були в шоці й вирішили собі компанію влаштувати, до друга поїхали. А він, як виявилось, музичний геній. Я йому запропонувала, кажу, от мені прийшла в голову пісня "Не вистачає кисню", давай ти щось напілікаєш і, може, щось вийде, щось навіть випустимо. А, може, просто пофанимось і воно залишиться в шухляді. А він несподівано видає мені хітяру, яку ми випустили. Несподівано воно "залетіло" в ТіkTok на мільйони, і прослуховувань було багато. І я така: "Боже, невже тепер рок доведеться співати все життя?"

Але "зайшло", правда? Хоча, кажуть, ніщо так не розкриває саме "рокєшний" талант, як попередні навички оперної підготовки! Погоджуєшся з цією думкою? 

Залежить, напевно, ще й від того, як вчили. Просто мене вчили погано. Це, до речі, цікава історія. Я дуже любила Джамалу, й зараз люблю, а тоді вона була ще не дуже відома й відповідала своїм фанатам. І я її тоді запитала: "А варто мені вступати на оперне відділення, чи зможу я потім потрапити в наш шоу-бізнес із оперною базою?" Вона відповіла, що це основа всього, що вона сама отримала оперну освіту й тепер співає все, що завгодно: джаз, поп. Але ж Джамалу класно вчили, а мені не дуже пощастило. 

А чого вона тобі сказала, що ти співаєш, як бабуся? 

Якщо комусь цікаво, можете подивитись, хоча я нікому не раджу. Дійсно там голос був, як у бабусі. Якщо хтось чув Тамару Гвердцителі, то в мене був голос, як у неї, це при тому, що я молода дівчина. 

Але ж Тамара Гвердцителі — крута співачка.

Ні, у неї голос прекрасний і він природний. Щоправда, тремоло — це більше така радянська школа, зараз це вже неактуально. А в мене були всі атрибути, які зараз малого того, що немодні, нестильні, так ще й неправильні і шкодять голосу. 

Ти любила й обожнювала Джамалу, і раптом почути таке! Що ти відчула тоді?

Для мене це був кінець життя. Я насправді дуже емпатична людина. Хто знайомий з моєю творчістю, знає, що в мене всі пісні про якісь ментальні штуки, депресію і т.д. І тому я була просто в шоці, в мене була затяжна депресія, тупо не могла встати з ліжка, щось змусити себе зробити. Тому що мені був десь 21-ин рік, і раптом почути, що все, що було до цього — це неправильно й можна закреслити… 

Торік ти подавала заявку на Євробачення й не пройшла далі в конкурсі, хоча твоя пісня SILLY BRAIN стала однією з найхітовіших у твоїй творчості. Цей факт не підкосив тебе, не спонукав пригальмувати діяльність, чи навпаки? 

Я сприйняла це дуже близько до серця, звичайно, але потім, коли почула тих, хто пройшов, просто зрозуміла свої помилки. Я трошки "навалила" року, а ми ж не посилаємо на Євробачення такий важкий звук, і ось цей Fast Flow, я просто занадто складно зробила. Тому, коли заспокоїлась, я зробила висновки, перестала страждати. Й думаю подати знову, просто спробувати щось більш легке, поп-рок якийсь зробити. 

"Музика для мене — це терапія і все про мій власний досвід, тому це чергова пісня про те, що відбулось у моєму житті" 

Ми будемо презентувати твою пісню "Я знову все зіпсувала". Розкажи нашим слухачам, що треба знати про неї.

Як ви вже казали, музика для мене — це терапія і все про мій власний досвід, тому це чергова пісня про те, що відбулось у моєму житті. Це продовження моєї старої пісні, яку я випустила ще два роки тому, коли чекала свого хлопця зі служби. Він був у ЗСУ, ми познайомились онлайн і спочатку в нас були стосунки на відстані. І от тоді народилась та перша пісня, яка називається "Але це після перемоги". Там я співала, що зникнуть між нами кілометри, я буду в твоєму светрі лежать, але це після перемоги. Потім у нас були стосунки, він перевівся служити в Київ і жили ми разом, але все закінчилось погано, не дуже здорові в нас були стосунки. І в той день, коли він заявив мені, що більше не любить, я така: "О, Боже, зараз буде нова пісня!" І ця пісня — продовження тієї старої. Тут купа всього спільного, тут уже зникли кілометри і я вже лежала в твоєму светрі, а тепер я одна. Оскільки перша реакція на наше розставання в мене була самозвинувачення, що це через мій характер, через мою менталочку, щось я не так зробила й що мені зробити, аби ми знову були разом, то приспів у пісні звучить "Я знову все зіпсувала". 

Слухати пісню Alice Change "Я знову все зіпсувала", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.