Промінь рекомендує: Melancholydi з треком "про дощ у києві"

Промінь рекомендує: Melancholydi з треком "про дощ у києві"

Melancholydi – інтригуюча формація української незалежної сцени. На рахунку проєкта поки лише два треки – "Кіно" та "про дощ у києві". Єдине, що відомо достеменно – що це проєкт дівчини на ім’я Діана Оганесян, котрій допомагає Максим Малько. Принаймні, такий висновок ми зробили, виходячи з анотації до пісень на YouTube. 

Діана народилась в Грузії, зростала в Донецьку і жила у Києві. Їй 27 років, і зараз вона мешкає в Іспанії. В Промінь рекомендує потрапив трек "Про дощ у Києві", який став подарунком від музикантів на День міста. Саундом пісні займався відомий український саундпродюсер Віктор Страннік.

Ведучі Радіо Промінь Анна Заклецька й Денис Денисенко спробували дізнатись про Melancholydi трохи більше, і розпитали Діану про загадку назви, творчу кухню і любов – до Києва й до всього світу.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото надане артисткою

Мій дім там, де моє серце. І де б я не жила, моє серце в Україні

Привіт, Діано! Ми чули, що ти наче мешкаєш в Іспанії. Де ти зараз?

Привіт! Дуже приємно вас чути! Так, я зараз в Іспанії, але базуюсь в Лондоні. Я говорю "базуюсь" на місце, де лежить моя косметичка (сміється). Наразі я багато подорожую.

Зараз кажуть, що твій дім там, де твій стоматолог. В українців це справді так, бо де би не мешкали наші люди, вони все рівно приїжджають до свого стоматолога в Україні. Тому що тут найдешевше й найлегше потрапити до лікаря. Варіант з косметичкою також має працювати, чому б ні?

В мене все просто: мій дім там, де моє серце. І де б я не жила, моє серце в Україні. 

Мудрі слова! Хочеться, щоби кожен українець пам’ятав, де його дім, і щоденно, щомиті робив щось корисне для своєї рідної землі. Але давай ближче до справи – познайомимось. Що таке Melancholydi? Чому така складна і сумна назва? Ти ж розумієш, що її мало хто прочитає з першого ж разу і буде маса варіантів вимови?

Я не думаю, що меланхолія – це щось таке сумне. Насправді, це частина мене. Я прийняла те, що ось така я меланхолійна Ді (melancholy Di). Звідси й назва.

Ось воно що! Все просто насправді. 

І також я чую багато інших слів в цій назві – як от "мелоді"я, наприклад. Так, я розумію, що буде складно, але я готова до того, що назву будуть вимовляти по-різному. 

Ми так зрозуміли, що Melancholydi – це не сольний проєкт, а вас там двоє: ти і Максим Малько. Розкажи про нього – хто це?

Макс – це мій давній друг, ще з Донецька. Та ми в цьому проєкті співпрацюємо не тільки з ним. Перші пісні ми записували з прекрасним київським музикантом Юрієм Звонарем. Вони ще будуть випущені в майбутньому. І також для різних своїх композицій я співпрацюю з різними музикантами, саундпродюсерами та аранжувальниками. 

А чому міняєш саундпродюсерів? Ти шукаєш якийсь конкретний звук? Чи тобі подобається, коли кожен трек звучить по-різному? 

В мене дуже різні пісні. Мені навіть іноді здається, що в мене особистості трішечки розбігаються (сміється). Тому що ці дві, що вийшли – вони приджазовані. Але в мене готовий зовсім інший матеріал – ближче до інді, зовсім іншого звучання…

МеланколІнді…

Так, теж гарна назва (сміється). Є пісні в стилі боса нова – тобто, це насправді різний саунд. І я рада, що є друзі, які мене підтримують і допомагають записувати різні пісні. Моя команда лише тільки формується.

Але слово Максима має більшу вагу від інших? Чи ми неправильно зрозуміли?

Melancholydi – це сольний проєкт. Але Максим, так само як і інші люди, з якими я записувалась і пісні з якими буду найближчим часом анонсувати, – це мої близькі прекрасні люди, професіонали. Вони також присутні в цьому проєкті. Максиму я дуже дякую саме за цю пісню, бо він підтримав мене в момент, коли я прийшла до нього з нею – і мені здається, дуже влучно передав її настрій.

Тому що я пишу всі свої пісні сама, але музикант я такий собі. Я не дуже добре граю на інструментах, тому хлопці мені допомагають. Зазвичай я приходжу до них із готовими акордами, мелодією, текстом і структурою всього. А вони допомагають дістати те, що звучить у мене в голові (сміється).

Зрозуміло, розібрались! Саме тому на сьогодні є лише дві пісні Melancholydi?

Ой, це наразі велика для мене проблема (зітхає). Тому що писати пісні я вмію швидко. А от випускати – то ціла історія. Найпопулярніший коментар в моєму ТікТоці: "Коли вже реліз?.." Відбувається багато різних процесів… Але я обіцяю трохи пришвидшитись, правда! І дуже дякую, що такі люди як ви, наприклад, мене в цьому підтримуєте! Це дуже мотивує.

Ми раді тебе підтримувати і мотивувати! А ти мотивуй нас розповіддю "про дощ у києві"!

Я закохана у Київ і закохана в людей, як закохані. Я сакралізую почуття любові і вважаю, що дуже важливо зберегти його в своєму серці. Я писала цю пісню в липні, коли у Києві йшов дощ – і я побачила на вулиці цих неймовірних людей, які вкривали одне одного парасолями. Йшов дощ, а вони раділи. І мене дуже надихнуло це почуття любові, яке йшло зсередини мене і ззовні зі світу – і оце все склалося у пісню "Про дощ у Києві". 

Наостанок просимо тебе звернутись до наших слухачів із тим, що в тебе зараз на душі й на серці. 

Я би хотіла побажати всім українцям берегти світло свого серця, не втрачати надії, надихатися, творити, віддавати свою творчість світу. І нехай вам все вдається! 

Слухати трек "про дощ у києві" Melancholydi, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.