Промінь рекомендує: KADNAY з треком "Santana"

Промінь рекомендує: KADNAY з треком "Santana"

Гурт KADNAY закрив весняний сезон невеликим концертним туром Україною, виступом на столичному майданчику U’YAVA і випуском пісні "Santana" – з абсолютно літнім вайбом, якому неможливо чинити опір. Ведучі Радіо Промінь Анна Заклецька видзвонили Дмитра Кадная, щоб дізнатися чи справді ця пісня є присвятою Карлосу Сантані, чи це такий собі рекламний трюк? І отримали несподівану відповідь.

Коротка довідка: 

Карлос Сантана – знаменитий мексиканський гітарист, автор пісень і бендлідер. Один з найвідоміших музикантів Латинської Америки, який не поступається популярністю Енріке Іглесіасу або Рікі Мартіну. Учасник легендарного фестивалю у Вудстоці 1969 року. Лауреат численних премій "Греммі" (лише в 2000 році завоював їх одразу 8).

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: ФБ-сторінка KADNAY

Одна наша прихильниця написала: "Я не можу зрозуміти, що таке santana? Я знайшла, що це сорт картоплі. Розкажіть, що ви мали на увазі?.."

Насправді, трек "Santana" побачив світ ще місяць тому і зараз грає у нас в рамках рубрики "Промінь рекомендує". Але ніколи не пізно зробити "прем’єру", – тим більше, що Дмитро ще не презентував пісню на наших хвилях, а сама вона заслуговує, на нашу думку, звучати звідусіль протягом літа.

Привіт! Дякую за своєчасну прем’єру! (сміється)

Це ж як ювілей – можна святкувати весь рік. Тим більше, рідко з тобою спілкуємось, і якраз зараз все склалось!..

Хочемо нагадати всім, що Дмитро Каднай – сам гітарист, який віртуозно володіє інструментом і самостійно записує гітарні партії для своїх пісень. І тому напевно знає, хто такий Карлос Сантана. І ми хотіли запитати ось що: це ж не випадковість? Це твій дитячий кумир – чи просто так склалось, що гарно слово лягало?

Мене насправді дуже часто питають з приводу цього трека. Одна наша прихильниця навіть написала: "Я не можу зрозуміти, що таке santana? Я знайшла, що це сорт картоплі. Розкажіть, що ви мали на увазі?". (всі сміються)

Я просто сидів і награвав цю мелодію на гітарі, і в мене тоді був не найкращий настрій. А ще є така фішка, що я асоціативно мислю. І одразу коли роблю якусь демку, маю її якось назвати, щоб вона не загубилась. Звісно, можна назвати "Демо 24" або "Демо 35", але потім ти не згадаєш, що це було. Ця мелодія нагадала мені за вайбом пісні Карлоса Сантани, і я її так і назвав.

Цікаво, що потім ми більше не переробляли це демо. І коли робили фінальний мікс, хлопці питають мене: "А як назвемо пісню?" – "А я нічого кращого не придумав. Давайте лишати так!" 

Супер! Де найближчим часом можна буде почути її наживо? Чи плануються літні концерти KADNAY?

Ми тільки-но відіграли низку концертів і зараз у нас мікропауза на студійну роботу. Я якраз зараз в студії, ми працюємо над піснями. Хочеться протягом літа дописати альбом гурту KADNAY, тому зараз ми зосередились на студійній роботі.

Тобто, навіть не шукати вас на літніх фестивалях?

А в Україні будуть фестивалі цього літа?..

Аякже! Он Atlas оголосив про повернення, Faine Misto також оприлюднило лайнап. Та ж "Країна Мрій". 

Ого! Ми нещодавно робили виступ на V’YAVA, і це був один з найпрекрасніших концертів для нас за останній час. Дуже багато людей, класна атмосфера і офігенне щире спілкування, дуже необхідне для нас. І ще цей концерт був благодійним. До серпня ми хочемо повернутися на V’YAVA і відіграти ще один концерт. Можливо, це буде просто теплий лайв – а можливо, і презентація альбому!

Ми тобі щиро бажаємо натхнення, безпечного середовища для того, щоб реалізувати всі свої творчі і не лише задуми. Будемо стежити на сторінками KADNAY в соцмережах, щоби вчасно дізнаватись і встигати на ваші концерти і прем’єри!

Я не проти навіть кожного місяця у вас щось прем’єрити (сміється). 

Домовились! Наостанок хочемо попросити тебе звернутися до наших слухачів із тим, що в тебе зараз на серці. 

Хочу побажати, щоб ви берегли себе, вірили в Україну і донатили якомога більше! І дуже дякую вам за підтримку української музики!

Слухати трек "Santana" KANAY, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.