Промінь рекомендує: NAIMES і TAB із треком "Малинове сонце"

Промінь рекомендує: NAIMES і TAB із треком "Малинове сонце"

За плечима в київського музиканта Олександра Слободяника (більш відомого як Саша Таб) — понад 20 років творчості. TAB співає в стилях рагамафін і хіп-хопу з елементами фанку в поєднанні з електронною музикою та іншими музичними стилями. Після успішного проєкту "Сальто назад" він спробував виступати самостійно, потім став учасником гурту Kalush Orchestra, з яким виграв Євробачення-2022. А минулого року — запустив сольний проєкт TAB. За цей час випустив 5 пісень, останню з яких — "Малинове сонце" — виконав у дуеті з NAIMES. Це перспективний молодий український музикант, пісні якого набирають по 5 млн прослуховувань. Також він пише пісні для інших виконавців. Та завжди мріяв про дует із Сашою ТАВ. З чого почалась їхня співпраця, як спочатку планували заспівати іншу пісню та про свої нові колаборації ТАВ розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки sasha.tab.music

"Він мені розказав, що був прихильником "Сальто Назад", голосував за нас на Нацвідборі на Євробачення з піснею "О, мамо". Я був його творчим наставником, тобто на наших піснях він ріс і формував власний стиль"

Привіт! Є ти, є NAIMES, а як склався ваш зв’язок і коли ви познайомились?  

Такий у нас вийшов творчий тандем. Познайомились через нашого спільного друга, мого товариша, котрий включав мені пісні NAIMES. І я був дуже вражений, настільки мені сподобався його стиль, якийсь такий особливий вайб. Я вже давно такий музон люблю слухати й десь ми з ним дуже співпали. Тому почали спілкуватись і це призвело до нашої спільної роботи. 

Справжнє ім’я NAIMES — Володимир Німець, йому 20 років. Він раніше розповідав, що був твоїм фанатом, коли ти був у "Сальто Назад". Також він казав, що мріяв записати з тобою пісню. Як воно, зустріти фаната й, тим паче, зробити з ним пісню? 

Це було дуже приємно! До речі, він мені дійсно розказав, що був прихильником "Сальто Назад", голосував за нас на Нацвідборі на Євробачення з піснею "О, мамо". Я завжди був прихильником стилю рага-хоп. І він сказав, що я був його творчим наставником, тобто на наших піснях він ріс і формував власний стиль. Як я в свій час надихався творчістю "Міхей і Джуманджи", формував свій стиль, свій вайб, і так само NAIMES на наших піснях виріс, і це так круто!  

Це виглядає як історія, коли в тебе є далекий орієнтир, ти йдеш до нього, а потім людина зустрічає цей орієнтир і каже: "А тепер давай робити пісню з тобою разом".  Що допомагає, аби цей зв’язок стався? 

Я не знаю, сам Господь, мабуть, знає. Якісь вищі сили… Бачите, ми надихались одними стилями музики, нам це було близько до душі й потім наші душі зустрілись. Думаю, якось так. 

"Я почув цю пісню, практично готову, тобто вже приспів був і куплети, й воно дуже цілісно виглядало. Я закохався одразу в приспів "Малинове сонце" й мені прям в душу запало" 

Слова й музику до пісні "Малинове сонце" написав NAIMES.

Так, це повністю його робота, я "залетів" на куплет і приспів.

Наскільки тобі в цьому комфортно? Мені здавалось, як творча особистість, ти завжди потребуєш свого висловлення. Ти не казав, давай я напишу свій куплет? 

Пісня була вже цілісна і сформована. В цілому в нас із ним спочатку було бачення по іншій пісні, де якраз не було моєї частинки. Але я почув цю пісню, практично готову, тобто вже приспів був і куплети, й воно дуже цілісно виглядало. Я закохався одразу в приспів "Малинове сонце" й мені прям в душу запало. Я кажу: "Слухай, давай цю пісню зробимо". Мені здавалось, що це буде найкращий варіант — саме моїм голосом, моїм стилем переспівати куплет, і все. 

Я так розумію, це твоя перша колаборація саме в сольній творчості? 

Так. Розкриваю секрети: на початку червня ще вийде мій спільний трек з VERLOKA. Такий у нас є артист, може ви чули. VERLOKA і HOLLY.   У них теж виходять пісні і я буду співати приспів. Тобто в мене зараз трошки фіт. 

Фіт-сезон.

Так, фіт-сезон. Це буде другий фіт. Я подумав, прикольно, коли міксуємо різні стилі разом.       

Слухати трек "Малинове сонце" від NAIMES і TAB, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.