На Радіо Промінь виходить новий подкаст "Футбольне Євро-2024"

На Радіо Промінь виходить новий подкаст "Футбольне Євро-2024"

Чемпіонат Європи з футболу — подія, яка входить до трійки найпопулярніших у світі після Олімпійських ігор і чемпіонату світу з футболу. Тому Радіо Промінь запускає новий подкаст "Футбольне Євро-2024" для фанатів футболу. Він матиме 8 епізодів тривалістю по 15–16 хвилин. 

Вестимуть подкаст коментатори Костянтин Дульцев, Вадим Власенко і єдина в Україні жінка-футбольна коментаторка Галина Вініченко.

Фото: Анастасія Мантач

"Все, що треба знати про цьогорічний чемпіонат Європи з футболу в Німеччині, ви зможете почути у нашому новому подкасті “Футбольне Євро-2024”, а саме: які національні збірні будуть змагатися за головний трофей, очікування від команд, історія їх минулих виступів, кого вважають фаворитами, кому пощастило з групою, а кому доведеться докласти неймовірних зусиль для виходу в плей-оф", — розказав Костянтин Дульцев, ведучий нового подкасту "Футбольне Євро-2024" і керівник спортивної редакції на Радіо Промінь.

Перший епізод вийде 20 травня, а завершальний, восьмий, чекайте за добу до старту матчу Євро-2024 — 13 червня. В ефірі Радіо Промінь слухайте короткі представлення кожної команди та розповіді про трансляції матчів протягом дня, поки триватиме Чемпіонат Європи.

Епізоди на подкастингових платформах виходитимуть двічі на тиждень — у понеділок та четвер, починаючи з 20 травня.

Нагадуємо: матчі чемпіонату Європи-2024 транслюватимуться в ефірі Радіо Промінь, як і всі попередні футбольні єврофоруми у 2012, 2016 і 2021 роках. Коментатори-ведучі Радіо Промінь були учасниками трьох попередніх подій. 

Напередодні цьогорічної події слухачі та фанати футболу зможуть послухати подкаст на улюбленому радіо, присвячений футбольному єврофоруму.

За словами ведучого і керівника проєкту спортивних програм Костянтина Дульцева, до чемпіонату Європи ведучі Радіо Промінь готуються протягом останніх пів року з моменту завершення відбіркової кампанії у листопаді 2023-го.

"Після того, як 26 березня стало відомо, що збірна України гратиме на турнірі — розпочалася активна фаза. Перша серія подкасту — це своєрідний путівник по Німеччині. Країна втретє прийматиме великий єврофорум. Попереднім був Чемпіонат світу – 2006. Я був тоді в Німеччині й бачив організацію турніру. І розповім, чому саме німці найкращі організатори великих міжнародних змагань".

Вадим Власенко пояснює: "Увага до нинішнього Євро буде прикута через те, що там грає збірна України, причому вчетверте поспіль. В одному з епізодів ми розкажемо про історію виступів збірної України на минулорічних Євро. Спробуємо передати наші емоції від розчарувань, як це було у 2012 і 2016 роках, так і в якому ми стані були від чудового результату у 2021-го, коли збірна вийшла до чвертьфіналу".

Коли Україна разом з Польщею проводила Євро-2012, трансляції велися зі стадіонів НСК "Олімпійський" і "Донбас-Арени" — на Радіо Промінь теж велися трансляції. 


"Регламент чемпіонату Європи з точки зору драматургії набагато цікавіший, ніж формат чемпіонату світу. За підсумками групового етапу всі команди мають шанс на плей-оф. Тут немає відвертих аутсайдерів. В подкастах ми розкажемо про кожного учасника фінального турніру. Причому кожна збірна має яскраву історію"
, — зауважує співведуча подкасту "Футбольне Євро-2024" та жінка-футбольна коментаторка на Радіо Промінь Галина Вініченко.

Радіо Промінь — найперша українська музична радіостанція, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом — музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.