Промінь рекомендує: Сьюзі з треком "Локомотив"

Промінь рекомендує: Сьюзі з треком "Локомотив"

Сьюзі (справжнє ім’я — Максим Романчук) — український хіп-хоп і реп-виконавець, звукорежисер і кліпмейкер із Дніпра. Музикою захопився в 11 років, а свій перший реліз випустив у 17. Після закінчення школи музика забирає весь його час, тож Максим навіть кинув університет. Натомість випустив 5 альбомів, а також відкрив власний відеопродакшн і студію звукозапису. В 2020 році Максим робить творчу паузу, після чого змінює погляди на музику й повертається з новим псевдонімом Сьюзі. А з 24 лютого 2022 року — переходить на українську мову. Після перезапуску випустив альбом "Ураган". А наприкінці квітня презентував нову пісню "Локомотив", яка потрапила в плей-лист "Промінь рекомендує". Про те, що означає його псевдонім, а також про критерії якісної музики Сьюзі розказав ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Денису Денисенку й Тетяні Кононенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: @photo_miroshnichenko з інстаграм-сторінки suzi.ua

"Дуже хотілось стати виконавцем, але грошей на це не було. Тому довелось вчитись самому. Самому монтувати собі кліпи, відео в ТікТок, Instagram і це перейшло в роботу."

Привіт, що означає твій псевдонім і як він з’явився?

Якось для зйомок кліпу мені подарували ланцюжок, на якому був маленький Uzi (пістолет Uzi), і я подумав, що круто було б взяти собі псевдонім "S Uzi", але він уже був зайнятий. Тому я просто назвав себе Сьюзі, нетипово й наче запамʼятовується.

Ти — приклад того, як можна різнопланово розвиватись у музиці. Зокрема, щоб знімати для себе кліпи, навчився монтувати й згодом це вилилось у власний відеопродакшн. Згодом відкрив студію звукозапису. А в 2021 році переформатував продакшн у продюсерський центр. Як тобі це вдалось? 

Дуже хотілось стати виконавцем, але грошей на це не було. Тому довелось вчитись самому. Самому монтувати собі кліпи, відео в ТікТок, Instagram і це перейшло в роботу. Інші люди почали помічати мене, звертатись за допомогою, і ось так зробився бізнес по відео, також і з музикою.

До тебе можна прийти і ти допоможеш створити хіт? Ти ж і таким займаєшся? 

Так, звісно. Багато людей хочуть писати музику, але не вміють, не знають, з чого почати. Я розказую, що треба починати з біта, а потім переходити вже на текст. Бо багато людей спочатку пишуть текст, а потім пробують його вже співати на біт. Але це неправильно, тому що можна таким чином не потрапити в сам ритм.    

У соцмережах ти казав, що твоя пісня "Локомотив" — це зразок стильної клубної музики, якої в нас бракує. Невже настільки тужлива ситуація, не буду казати погана, з клубною музикою в Україні?

Саме з клубною є проблеми. Тому що в основному це патріотичні пісні або сатиричні. Але я не пам’ятаю, щоб була якась стильна клубна музика, схожа на західну. Я стараюсь підбирати біти, щоб вони лунали, як у Tyga, щось на зразок такого, як американський клубняк.

А що ти вважаєш головними критеріями хорошої пісні? Коли ти собі кажеш: "це саме те, що треба"?

Це тяжко. В нас багато гарної музики і гарно зведеної. Але це все на смак. 

А якщо говорити про твою пісню, як ти визначаєш, що її можна запускати? Ти даєш її послухати друзям чи розумієш одразу, що вона стане хітом і "залетить"? 

Спочатку будь-яка пісня здається хітом. Для початку показую її друзям, а потім в ТікТок. Якщо вона набирає гарно переглядів і починаються перезйоми, тоді я розумію, що вона є потенційним хітом і її будуть слухати. Якщо вона не набирає перезйомів і переглядів, то я просто починаю робити нову пісню. Якщо за тиждень вона не показує результатів, то не має сенсу її далі штовхати.    

Тоді таке запитання: півфінал Євробачення вчора дивився? 

Так, уривками, бо трохи був зайнятий. 

В контексті критеріїв, які ми згадали, для тебе там є пісня чи виконавець-фаворит, і ти такий: "100% потрапляння в яблучко!?"

Чесно кажучи, я сьогодні зранку прокинувся і в мене грала українська пісня "Teresa & Maria", і я такий: "як так?" Здивувався й навіть дівчині сказав, що в мене грає в голові ця пісня. Вчора трохи послухав — і все. 

Отже, Сьюзі нам пророкує, що пісня alyona alyona і Jerry Heil цілком може бути переможницею. А щодо пісні "Локомотив", яку ти будеш презентувати, чи "залетіла" вона одразу в тому ж ТікТок і в соцмережах загалом?

Спочатку, коли я її тестив, вона гарно заходила. Потім я не знаю, мабуть, змінились алгоритми в ТікТок, бо зараз не тільки в мене, а й у багатьох є проблеми з ТікТок — мінімум переглядів, більше набирає, коли викладаєш ТікТок-фото. Зараз вона йде 50/50.

Слухати трек "Локомотив" від Сьюзі, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.