Російський ракетний обстріл Чернігова: десятки загиблих і поранених

Російський ракетний обстріл Чернігова: десятки загиблих і поранених

Росія атакувала сьогодні вранці, 17 квітня трьома ракетами густонаселений район Чернігова. Внаслідок цієї атаки 16 людей загинули. Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Кількість поранених в результаті російського ракетного обстрілу людей у Чернігові сягнула 61-го, з них троє дітей. 3 особи було врятовано з-під завалів. Пошуково-рятувальні роботи тривають. На місці також працюють психологи ДСНС, психологічну допомогу надано 53 людям.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Наслідки російського ракетного удару по Чернігову, 17 квітня 2024 року. Фото: ДСНС України

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако поінформував, що о 9:03 у місті пролунали 3 вибухи. "Це не зовсім центральна частина міста, але густонаселений мікрорайон. Є пряме влучання у будівлю соціальної інфраструктури − 8-поверхова будівля. Візуально зруйновані елементи стін із 3 по 6 поверх і прибудова до неї", – зазначив Ломако. Також він розповів, що районі прильотів відключили світло та газ, "аби не допустити більших руйнувань". За даними медиків, у поранених мінно-вибухові, черепно-мозкові травми, травми грудної клітини, ураження судинної системи кінцівок. 

 

Президент України Володимир Зеленський наголосив на тому, що кількість загиблих внаслідок сьогоднішнього російського ракетного удару по Чернігову може зрости. "І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою. Терористи здатні ламати життя лише тоді, коли спочатку їм вдається залякати тих, хто здатен зупинити терор і захистити життя. Рішучість має значення. Підтримка має значення. Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме", – зауважив Зеленський.

Рятувальна операція в Чернігові після російського ракетного удару, 17 квітня 2024 року. Фото: ДСНС України

У Чернігові створили штаб, де надають всю необхідну допомогу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також заявив, що люди у Чернігові та інших українських населених пунктах не постраждали б, якби Україна мала достатньо ППО.

"Ці невинні люди не загинули б і не були поранені, якби Україна мала достатні можливості ППО. Три дні тому на Близькому Сході ми побачили, як виглядає надійний захист людських життів від ракет. Партнери України мають необхідні засоби, щоб допомогти нам рятувати українські життя з таким же рівнем ефективності", — написав він у соцмережі Х (колишній Твіттер).

Кулеба подякував Німеччині за те, що вона вже ухвалила важливе рішення щодо надання Україні додаткової батареї Patriot.

"Спираючись на останні контакти президента Зеленського, я буду закликати інших партнерів наслідувати цей приклад під час моїх зустрічей із союзниками з G7 в Італії цього тижня", — додав міністр.