Victoria NIRO: "Інколи дружбу ціную більше, ніж кохання"

Victoria NIRO: "Інколи дружбу ціную більше, ніж кохання"

Victoria NIRO продовжує ловити історії, втілюючи їх у пісні. За допомогою класної команди й власної креативності артистці вдається створювати хіти, які слухачі хвалять за чуттєвість і щирість. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь артистка презентувала пісню "Не знаю" та розповіла ведучій Ксенії Івась про створення треку, власні несподівані любовні історії та підготовку дипломної роботи. 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Victoria NIRO

Коли мені людина подобається, по мені це буде видно 

Вікторіє, розкажи, будь ласка, про пісню "Не знаю". Яка історія її створення?

Ця пісня досить життєва, створена на реальній основі. Бо я ж – ловець історій, завжди пильную, уважно слухаю, щоб потім про почуте розповісти в пісні. Тож "Не знаю" – історія про дівчину та її найкращого друга, який був завжди поруч, підтримував, вислуховував, робив красиві жести. Вона ж ніколи не усвідомлювала, що це поведінка не просто друга, а закоханого у неї хлопця. При тому продовжувала йому жалітися, що їй не щастить зі стосунками і вона досі самотня. Друг слухав, слухав і врешті вирішив їй зізнатися у своїх почуттях. Для неї це стало великою несподіванкою. Дівчина сказала своєму другові "ні", бо не мала до нього відповідних почуттів. Тому хлопець віддалився. І коли це сталося, вона відчула сум, а потім зрозуміла, що він їй дуже подобається, що ідеальні стосунки були у неї під носом, але дівчина цього не усвідомлювала. Олег Шершень все це вислухав і сказав: "О, господи, Віко… Працюймо". І написав текст пісні. 

Ти особисто потрапляла в таку ситуацію? 

Так, в мене була схожа ситуація. Друг зізнався, що я йому подобаюся. Я відповіла, що мені приємно, що він теж мені подобається, але як друг. У нас обійшлося без драми. Ніхто одне від одного не віддалявся, ми продовжили спілкуватися. Навпаки йому стало після цього зізнання легше, друг зміг цю ситуацію швидко відпустити. 

Наскільки ти рішуча людина? Якби тобі подобався хтось із друзів, чи проявила б ти ініціативу, чи змогла б запросити, скажімо, на побачення?

Ой, цікаве питання, про це ніколи не думала. В принципі, коли мені людина подобається, я цього не стидаюсь. Можу навіть про це не говорити, по мені й так буде видно. Інколи дружбу ціную більше, ніж кохання. Бо є, наприклад, людина, з якою тобі дуже класно. І от ви у стосунках, посварилися, розійшлися і більше не спілкуєтесь. А дружити можна роками. 

Lady Gaga мені дуже близька в плані бачення музики, епатажності

В дописі до пісні в Instagram ти подякувала багатьом людям, але перед Пашею Dr. Dre перепросила, що "париш мізки". Про що тут саме мова?

Розумієте, у мене ж немає музичної освіти. Аранжування робить Паша. І буває так, наприклад, що мені не подобається якийсь інструмент, але я не знаю, як це пояснити. Паша щось змінює, а я потім прошу повернути назад. Тому дуже дякую йому за терпіння. З Пашею завжди дуже класно працювати. 

Тобі в коментарях написали побажання стати зіркою масштабу Cher. Як тобі таке порівняння? 

Мені дуже багато артистів подобаються, і вони всі зірки світового масштабу. Але особливо люблю Lady Gaga. Часто кажу, що вона моя менторка. Lady Gaga мені дуже близька в плані бачення музики, епатажності. Мені подобається історія її шляху до творчості та успіху. 

Навчальний рік майже закінчився. Розкажи, чи дописала ти дипломну роботу?

В процесі. Сподіваюся, що деканат буде до нас не дуже суворим і ми все складемо, отримаємо дипломи й зможемо добре з одногрупниками відсвяткувати закінчення університету, ці чотири роки творчої праці.

Якою буде наступна твоя пісні, коли реліз?

Наступний реліз буде якраз моєю дипломною роботою. Це дуже літня, несумна пісня про любов.

 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.