Промінь рекомендує: Ліза Бібікова з треком "Скажи мені"

Промінь рекомендує: Ліза Бібікова з треком "Скажи мені"

Зараз українська авдиторія дуже відрита до всього нового, і залетіти з чимось крутим доволі легко


 

Фото надане артисткою

Ми продовжуємо знакомити слухачів із нової українською музикою в рамках проєкту "Промінь рекомендує". Сьогоднішня наша гостя – Ліза Бібікова яка презентуватиме свій трек "Скажи мені".

Ліза Бібікова родом з Києва. Їй 17 років. Дебютувала в жовтні минулого року з піснею "Поряд". Трек привернув увагу слухачів у TikTok (з ним зняли майже 20 000 відео), а згодом очолив український чарт трендових пісень Spotify та потрапив у топ-100 чарту Apple Music. На цей момент у пісні понад мільйон прослуховувань на стрімінгах. Нині Лізу називають новим подихом української музики і включають до топів найперспективніших артистів року.

26 квітня у Києві відбудеться "перший маленький сольник" Лізи – як це вона називає сама.

Про те як "малосольник" повільно переростає у дещо більше, про малювання, нову українську музику і магічні для натхнення "15 хвилин на день" Ліза розповіла Анні Заклецькій та Денису Денисенку в ефірі Радіо Промінь.

Привіт, Лізо! Давай з твого "маленького сольника" – тобто, "малосольника". Що то буде?

Це така його назва – "Мій маленький сольник". Я його так назвала, тому що в мене не було жодних очікувань: скільки людей прийде – стільки прийде. Навіть якщо 15 людей би прийшло, я була би щаслива. Вже придбано понад сотню квитків, але я все ще вважаю, що то мій маленький сольник (сміється).

Це дуже важлива подія для мене, тому що це мій перший сольний виступ, і для мене це велика відповідальність. Він буде у закладі на Подолі "КультМотив", початок о 18-й. На розігріві – гурт "Пропаща сила". Буде в нас ліричний формат.

В добрий час! Хай маленький сольник перетвориться на сюрприз у вигляді повного аншлагу! Але давай ще трохи про тебе. Ти навчаєшся? Працюєш? Як встигаєш поєднувати все це із творчою діяльністю? 

І навчаюсь, і працюю – і працюю багато де (сміється). Але все це не full time job, кожен раз щось нове. Працюю вчителькою малювання для дітей, також у мене є проєкт по графічному дизайну OG-burger, роблю там різні штучки – якщо вам щось потрібно, також звертайтесь. А навчаюсь я на архітектора – звідти і почалось це із малюванням… Тому на композиторство залишається десь 15 хвилин на день (сміється).

15 хвилин – але які! Вже перша пісня залетіла в топи, а ти уявляєш, якщо ти 20 хвилин будеш присвячувати?.. Розкажи, над чим ти зараз працюєш в музичному плані?

Зараз починаю працювати над альбомом. Вже записала демку, яка буде анонсом цього альбому. Це неймовірно: сама була в шоці, коли почула кінцевий запис!

Яких виконавців ти слухаєш, ким надихаєшся? Хто твій улюблений український артист? 

Я дуже люблю Renie Cares – просто неймовірний гурт. В них вийшов альбом "Легка нестерпність буття" – чудовий. Також послухайте Циферблат та їхній альбом "Перетворення". 

Сьогодні ми презентуємо твій новий трек "Скажи мені". Якщо розкрити відео з піснею на YouTube – здебільшого там захоплені коментарі. Пишуть, що дуже простий візуал, все зроблено дуже просто – але добре потрапляє у настрій. Хто створював візуал? 

Візуал створювала моя подруга, режисерка Саша Туз. В неї неймовірне бачення, я взагалі дуже пишаюсь нею. І я сподіваюсь, що це не остання наша робота, тому що це завжди дуже приємна комунцікація на майданчику і неймовірний творчий погляд на речі.

Наостанок просимо тебе звернутись до слухачів Радіо Промінь з тим, що в тебе зараз на душі.

Хочеться побажати молодим виконавцям, які зараз слухають цей ефір, – не бійтеся! Не бійтеся знайомитися, не бійтеся творити, не бійтеся пробувати. Зараз українська авдиторія дуже відрита до всього нового, і залетіти з чимось крутим доволі легко. Тому що ринок ще не перенасичений і ви можете дійсно вторювати щось круте і бути почутими. 

Слухати трек Лізи Бібікової "Скажи мені", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.