Сергій Присяжний (Мотор'ролла): "Час співати про кохання та силу в єдності"

Сергій Присяжний (Мотор'ролла): "Час співати про кохання та силу в єдності"

Через повномасштабне вторгнення рок-гурт "Мотор'ролла" відклав випуск альбому, зосередившись на волонтерській діяльності та благодійних концертах як в Україні, так і за кордоном, на яких збирає кошти для ЗСУ. Та час великих релізів настав. Гурт випустив сингл, який є передвісником дечого більшого.  

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь фронтмен гурту "Мотор'ролла" Сергій Присяжний презентував пісню "Ми неподільні" та поговорив з ведучою Ксенією Івась про родину як найбільшу цінність та плани щодо відзначення тридцятиріччя колективу. 


 

Фото: Фейсбук-сторінка гурту Мотор'ролла 

Наша нова пісня зроблена і запускається на підтримку української сім'ї

Сергію, розкажи, будь ласка, про вашу нову пісню "Ми неподільні".  Яка історія її створення?

Років пʼять тому наш друг з Вінниці Олександр Клець, раніше просто автор, а зараз військовослужбовець, передав нам декілька текстів. Ми до нього зверталися, бо лірика Олександра залазить в душу.  На один з тих текстів я зробив пісню, але тоді здалося, що її тематика не дуже актуальна. Тому пісня була записана, лежала й чекала на свій час. Тригером того, щоб згадати про неї, стала величезна кількість розлучень серед моїх друзів і знайомих. Наприклад, стало відомо, що розпалася родина Василя Вірастюка, пішов від дружини Сергій Танчинець… В мене від того почалася паніка, бо для мене сім'я – це найголовніше. Тоді я сказав хлопцям з гурту, що настав час тієї пісні, бо вона про кохання, силу в єдності. Тож вона вийшла й стала синглом, яким ми заявляємо про те, що дуже скоро випустимо новий альбом. 

З чим ти повʼязуєш цю негативну тенденцію – збільшення розлучень? 

Річ у тім, що не всі витримують натиск на психіку, який є зараз, під час війни. Не кожен може подбати про своє психічне здоровʼя. Серед своїх друзів нині бачу такі моменти, які, переконаний, у мирному житті ніколи б не сталися. Тому захотілося в інформаційний простір вийти з меседжем про те, що всі ті катаклізми, які переживаємо, не вартують того, щоб втрачати звʼязок з близькими. Можна сказати, що "Ми неподільні" зроблена і запускається на підтримку української сім'ї.

Ти згадав про новий альбом. Розкажи, будь ласка, яким він буде. 

У травні гурт "Мотор'ролла" святкуватиме тридцятиріччя. Тому наш новий альбом має бути підсумковим. Нас дійсно давно не було в аудіо- та відеопросторі, тому вирішили все, що створили за пʼять останніх років, звести у великий альбом, в якому буде пʼятнадцять-шістнадцять пісень.  Паралельно виникло бажання ще й закарбувати наші пісні на вінілі. І тому будемо випускати цього року платівку з найкращими треками гурту "Мотор'ролла".  Для цього орендували студію, зараз доробляємо аранжування, бо звучання деяких пісень, на наш погляд, втратило актуальність. Наприклад, пісню "Не дзвонила, не заходила", яка була записана двадцять два роки тому, нам трохи соромно видавати в її старому варіанті на вінілі. Тому ми цю пісню трошки переробили, вона тепер звучить дуже потужно, сучасно. До того ж вона не втратила своєї актуальності, тих гачків, завдяки яким стала улюбленою для багатьох людей. Тобто зараз у нас кипить студійна робота, але ми не забуваємо давати концерти й збирати гроші для наших захисників.

То реліз чекати у травні? 

Не обіцяю, що саме у травні, але над новим альбомом і платівкою з найкращими піснями іде потужна робота. Новинки від нас скоро будуть, просто видаватимемо їх порційно.  
 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.