"Побачення з Євробаченням"-2 щопʼятниці на Радіо Промінь

"Побачення з Євробаченням"-2 щопʼятниці на Радіо Промінь

У пʼятницю, 5 квітня, об 11:04 на Радіо Промінь звучатиме перша серія другого сезону спецпроєкту "Побачення з Євробаченням". Як і минулого року, він матиме п’ять епізодів.

Щопʼятниці ведучі Дмитро Захарченко й Леся Антипенко, а також Анна Заклецька та Денис Денисенко обговорюватимуть особливості й сенси Євробачення: від загальної місії та правил конкурсу до рефлексій українських медійних персон, які долучалися до проведення та організації Євробачення в різні роки — все це і навіть більше слухайте в подкасті "Побачення з Євробаченням" у прямому ефірі на Радіо Промінь, а також на подкаст-платформах Суспільного.

Фото: Олег Переверзєв

"Для нашої команди, Євробачення — це вже невідʼємна складова ефіру. І в рамках ранкового шоу “Ранок Про” на радіо Промінь ми постійно готуємо слухачів до головного пісенного конкурсу. Але проєкт “Побачення з Євробаченням” — це надважливий комунікативний інструмент між нами та людьми біля приймача, які хочуть дізнатись нетривіальну, глибинну інформацію про Євробачення. Неймовірні історії учасників, скандали, рекорди та маловідомі факти. Тут все як і під час справжнього побачення. Але це побачення з Євробаченням", — розказав ведучий Дмитро Захарченко.

"Для нас, як для Суспільного Мовника України, важлива місія загальноєвропейського конкурсу: соціальні меседжі та культурна дипломатія Євробачення. Саме тому другий сезон подкасту ми вирішили почати одразу з аргументів, які б витіснили сумніви щодо доцільності участі України в цьому конкурсі. Якщо ти краще розумієш історичний аспект самого Євробачення, усі нюанси правил для країн-учасниць, знаєш як пісенний конкурс впливає на розвиток музичної індустрії — ось тоді на місце зради приходить перемога", — пояснила креативна продюсерка Радіо Промінь Вікторія Польченко.

Слухаючи ефіри Радіо Промінь "РанокПро" та "Вікенд нової музики" ви можете зібрати 30 найнеочікуваніших фактів, які варто знати про Євробачення: перша офіційна назва Євробачення відрізнялася від сучасної, хто входить до "Великої п’ятірки Євробачення", хітмейкери якої країни десятки років задають стандарти для написання хітів Євробачення, або яка країна є беззаперечним рекордсменом за кількістю перемог на цьому пісенному конкурсі.

"Євробачення — це вже підтримка традиції про те, що в Україні крута й актуальна музика. Обожнюю, коли вся Європа співає українською мовою", — поділилася ведуча Радіо Промінь Анна Заклецька.

"Конкурс Євробачення — один з найбільших майданчиків, де Україна може нагадати і заявити про себе. Щороку його глядачами є близько 200 мільйонів людей у всьому світі. Фактично, на час проведення конкурсу, учасники стають культурними амбасадорами країни, яку вони представляють. Навколо нього існує повно міфів і стереотипів, які ми розберемо в другому сезоні подкасту “Побачення з Євробаченням”", — розповіла ведуча Радіо Промінь Леся Антипенко.

"Участь України у Євробаченні щороку, з моменту першої нашої в ньому появи, має не останнє значення і сенси. Передусім як спосіб культурної дипломатії і засобу спілкування зрозумілою всім мовою музики зі світовою, — передусім, європейською — аудиторією. Тим більше у часи викликів великої війни, коли звучання голосу культури на сцені має так само потужний імпульс і вплив, як звучання зброї на полях і роботи дипломатії у високих кабінетах. Завдяки Євробаченню ми чітко заявляємо про себе: Україна є, Україна бореться, українська культура живе, процвітає і розвивається!" — повідомив радіоведучий Денис Денисенко.

До речі, цього року ведучі Радіо Промінь коментуватимуть Євробачення одразу з двох локацій: зі студії прямого ефіру в Києві та з концертних і залаштункових майданчиків Мальме, адже ведуча Радіо Промінь Анна Заклецька вирушить у Швецію, аби повідомляти аудиторії Суспільного Мовлення про події цьогорічного європейського пісенного конкурсу наживо.

Слухайте щоп’ятниці об 11:04 на Радіо Промінь — "Побачення з Євробаченням".

Перший сезон спецпроєкту можна послухати в архіві Радіо Промінь та на подкаст-платформі.

Фінал Пісенного конкурсу Євробачення-2024 в Мальме можна буде послухати 11 травня в прямому ефірі Радіо Промінь. Ексклюзивні прямі трансляції на каналі Суспільне Культура, сайті Суспільне Євробачення та на Радіо Промінь — не пропустіть.

68-й Пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня.

Суспільне Культура та Радіо Промінь — офіційні медіапартнери Євробачення-2024.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2024.

Радіо Промінь — перша музична радіостанція України, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом — музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.