Wellboy та Parfeniuk: "Мовчання може призвести до фатальних наслідків"

Wellboy та Parfeniuk: "Мовчання може призвести до фатальних наслідків"

Дуети, або фіти, не втрачають популярність серед українських виконавців. Wellboy та Parfeniuk, романтичні, але геть не схожі один на одного артисти, підтримали тенденцію, створивши композицію про кохання. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Wellboy та Parfeniuk презентували спільну пісню "Забий" та поговорили з ведучою Ксенією Івась про кохання, шляхи подолання проблем і творчі плани на найближче майбутнє.  

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба Wellboy та Parfeniuk

Ми заглибилися в пісню, все робили разом, спілкуючись і граючись. 

Антоне, Ілля, як давно ви знайомі, чому вирішили створити дует? 

Wellboy: З Іллею ми познайомилися нещодавно. Як почали робити дует, так і познайомились. Це була спільна ідея. Все взагалі трапилося випадково. Я сидів на студії, Ілля подзвонив аранжувальнику, який нам обом допомагає робити музику, Сергію Ранову. Вони почали розмовляти, я запитав у Сергія, з ким він говорить. Він сказав, що з Парфенюком. Я переказав вітання. Так ми стали в слухавку перекрикуватися. 

Класна історія. Ви почали спілкуватися телефоном, навіть не знаю, номерів один одного. І одразу народився текст пісні?  

Wellboy: Була одна чернетка, але Ілля дійсно за годину приїхав — і ми відразу зрозуміли, що це буде за пісня, куди взагалі нам рухатись. 

У вашому пресрелізі написано, що і Wellboy, і Parfeniuk вперше записали з кимось дует. Антоне, а як же спільна пісня із Тіною Кароль? Вона не рахується? 

Wellboy: Так написали, мабуть, тому, що у нас не було такої взаємодії з Тіною Кароль під час створення спільної пісні. Тут зовсім різні підходи. Ми навіть не бачилися з нею. А з Іллею ми заглибилися в пісню, все робили разом, спілкуючись і граючись. 

Ілля, чому ти саме з Антоном захотів записати пісню? Що тобі в ньому найбільше відгукуються? 

Parfeniuk: Я люблю хороших, простих людей. Мені Тоха здався саме таким пацаном — хорошим. Ми з ним зійшлися на одній хвилі й зробили отакий трек крутий.

Про що пісня "Забий"?

Parfeniuk: Про кохання, ми ж романтики, йолки-палки.

Ви також зняли кліп на цю пісню. Які ідеї ви в ньому реалізовували? 

Wellboy: Хотілось в кліпі показати максимальну естетику кадру, зробити так, щоб чіпляло. Відео ми створювали разом із Сашком Багазієм, є такий дуже класний режисер, оператор-постановник. Ми з ним спільно вирішували, як будемо рухатись. Відразу визначили, що зніматимемо у Жовтневому палаці (Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України — прим. ред.). Це прикольна локація, тому багато в чому відштовхувалися від неї. Плюс я та Ілля такі романтичні, дівчина-танцівниця… У відео мала бути спільна історія з нею. Так, власне, і вийшло. 

У кліпі дівчина-танцівниця — це ваша подруга чи актриса? 

Wellboy: Це професійна танцівниця, Оленка. Не знаю прізвища, але давно за нею стежу в Instagram й хотів щось зробити разом, бо вона створює нереальні речі. 

Говоріть одне з одним, бо мовчання може призвести до фатальних наслідків. 

Пропоную продовжити говорити про кохання. Для вас стосунки — це про слова, чи про вчинки?

Parfeniuk: Про вчинки, звісно. Що ті слова? Можна балакати, балакати і нічого з того не вийде. 

Wellboy: Погоджуюся. Хоча слова теж потрібні, наприклад, слова підтримки, вдячності, слова кохання, які допомагають передати те, що відчуваєш до людини. Але я все-таки за те, щоб діями доводити своє кохання.

Ви співаєте пісні про любов, та чи справді "забиваєте" на проблеми в коханні, коли вони у вас виникають?

Parfeniuk: Ми на проблеми забиваємо в принципі, не тільки в коханні. Їх треба тримати на відстані. Якщо тримати проблему далеко від себе, то на ситуацію можна подивитися з певної відстані, проаналізувати її. Якщо ж проблема вже занурилася в тебе, то починається розруха. 

Коли виникає така розруха, криза в стосунках, як ви її долаєте?

Parfeniuk: Якщо криза у стосунках, треба говорити одне з одним якомога більше. Ось у такі моменти слова важливі. Говоріть, бо мовчання може призвести до фатальних наслідків. 

Розкладаєте свої стосунки по поличках? Чим в них керуєтесь? 

Wellboy: Хлопці у стосунках керуються пристрастю. 

Parfeniuk: Я взагалі не люблю, коли все по поличках. Не люблю щось планувати. Класно, коли ти все плануєш і знаєш, як має бути, але набагато цікавіше пірнати з головою у невідомість.

Фото: Пресслужба Wellboy та Parfeniuk

Хочу, щоб в залі слухачі класно чули тексти, те, про що я співаю. 

Рік тільки починається, що в кожного з вас зараз відбувається на творчому рівні?

Wellboy: В мене все добре. Нещодавно записав фіт, буду ще спільні треки робити, дуже неочікувані, планую альбом, планую виступати, творити.

Parfeniuk: У мене десь так само. Буде багато крутих треків, готуємося їх релізити, потрапляти в ТОПи чартів. 

Антоне, ти анонсував великий концерт, розкажи про нього, що там чекатиме на глядачів?

Wellboy: Так, у Києві, в клубі Atlas, 9 березня буде мій сольний концерт. Чого чекати? Пісень. На концерті не буде музикантів, тільки я на сцені. Не буде супермегакласного шоу, будуть тільки пісні. Я хочу, щоб в залі слухачі класно чули тексти, те, про що я співаю. Бо на багатьох виступах, на які я  сам ходжу, є така проблема — нечутно текстів. Будуть "Гуси", "Вишні", "Додому" — всі найкращі мої пісні.

Ілля, ти вже визначився з тим, хто ти, куди йдеш? Який портрет можуть скласти твої шанувальники? 

Parfeniuk: Я — безумний музикант. Який іще портрет можна скласти? Я просто роблю вітер, живу, кайфую і пишу офігенну музику. Більше від мене нічого не чекайте. Ще хочу зняти свій серіал, а так, в принципі, музика — it’s my life. 

Які у вас релізи заплановані на найближчий час? 

Wellboy: Планую спільну пісню зі своїм другом Іваном Брикульцем. Це така людина, яка може історії розповідати годинами, з ним подкаст можна писати. 

Parfeniuk: Так, Брикулець класний. А у мене буде сольний трек про борщ. 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.