Промінь рекомендує: OKS із треком "Небо"

Промінь рекомендує: OKS із треком "Небо"

Співак та автор пісень OKS — нове ім‘я в українській музиці. Народився Віталій Окс у Львові, йому 20 років. За першою освітою він зубний технік. А минулого року вступив до Київського національного університету культури і мистецтв на спеціальність Режисура естради й шоу.   Вперше як співак хлопець заявив про себе у 16 років на шоу "Голос країни", де став суперфіналістом. На сліпих прослуховуваннях з піснею Біллі Айліш “Lovely” він розверне до себе крісла трьох тренерів. А відео його виступу на YouTube лише за день набере майже 1 млн переглядів. 

Після шоу OKS почне писати власні пісні. В травні минулого року вийде його перший альбом "Тенета". А в вересні того ж року він випустить рімейк хіта Тіни Кароль "Ніченька" українською мовою. А також кліп на цю пісню, який за три дні потрапить на 12 сходинку YouTube Music України й Shazam Україна та набере понад 50 000 переглядів. 

Саме Кароль надихне Окса й на створення нового ліричного треку "Небо". 

Чому співак вважає його своїм новим початком та чи змінила його популярність у 16-річному віці? Про це OKS розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку та Лесі Антипенко.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото з інстаграм-сторінки okssssssssssssssssssss 

"Я роблю те, що люблю, чим дуже сильно захоплююсь, в чому розвиваюсь і  розчиняюсь" 

OKS, привіт! Ти можеш уже сказати, який ти артист і куди рухаєшся? 

Чесно вам зізнаюсь, мабуть, ще ні. Взагалі популярність, успіх — це дуже абстрактна тема, і сказати, що я вже супер класний співак ще не можу і, мабуть, ніколи собі такого не дозволю. Я просто такий, який є. Роблю те, що люблю, чим дуже сильно захоплююсь, в чому розвиваюсь і  розчиняюсь. 

Але ми точно можемо сказати, що з кар’єрою зубного техніка  в тебе покінчено? 

Так, із кар’єрою зубного техніка, зі стоматологією, тому що після коледжу я одразу вступив на стоматологію, покінчено остаточно й слава Богу. 

Ми часто зустрічаємо молодих амбітних артистів, а ти скромний взагалі?

Є таке. Не знаю, чи це моя цінність, чи це моя ніша, не дуже приємна. Кажуть, що нахабство — це друга сестра успіху. Я рухаюсь тихим, спокійним, проте дуже чітким шляхом для себе. І я беру результатом, а не словами. 

"Я приходив на вокал як на психотерапію: покричав улюблені пісні — і пішов додому"

А коли в твоєму житті з’явилась музика, тому що в 16 років ти вже пішов на "Голос країни", тобто відчув, що можеш щось показати? 

Я досі в шоці, як це відбулось у моєму житті і як мені вдалось створити настільки великий успіх, вибух, можна так сказати!  Моя мама обрала ідеологію мого навчання й розвитку саме в тому плані, що дитина має всебічно розвиватись завжди. І з самого дитинства я відвідував усі можливі секції і гуртки в нашій школі у Львові. Я ходив на карате, плавання, малювання, на все, що тоді дозволяло дошкільне дозвілля. І в якийсь момент я потрапив у музичну школу в клас естрадного вокалу й саме тоді я почав поринати у світ музики. Я приходив на вокал як на психотерапію: покричав улюблені пісні — і пішов додому. Не пропускаючи жодного заняття, слухаючи свого улюбленого викладача, я відходив туди рівно до 16 років із семи. 

Тоді випадково мені зателефонувала моя подруга, яка також співала. Каже, сьогодні кастинг у Львові на "Голос країни", можливо, ти б спробував себе? Я досить скептично поставився до цього, тому що, звичайно, я не готувався, не знав, який репертуар обирати, що робити. І, знаєте, я не прийшов на цей кастинг, а просто залетів як фурія, щось розказав про себе, заспівав пару пісень. Професори послухали й сказали прикольно, але давай ми тобі дамо електронну пошту й ти будеш надсилати відео, як ти співаєш цю пісню. Й коли я прийшов додому після кастингу, я зрозумів, наскільки великий шанс зараз у мене в руках і вибір зараз суто тільки за мною. І вже тоді я кожен день ходив на вокал, кожен день співав цю пісню самотужки, записував сотні відео і майже з серпня до, якщо не помиляюсь, жовтня кожного дня надсилав відео, питав кастинг-менеджера, коли мене вже візьмуть. І мені здається, мене взяли просто з жалості. 

"Трек "Небо" — саме про пошук, як торувати новий шлях і розуміти, що він принесе і як ми будемо звучати завтра" 

Давай перейдемо до пісні, яку ми маємо презентувати. Трек "Небо", розкажи про нього. 

Справді дуже красивий трек. Він розпочинає нову ланку моєї творчості. Це перший трек, написаний не суто мною, я — співавтор цього треку. Авторкою є також Rebeka Mikhaeli. Кожен з нас переживає зараз справді складний етап у житті й стикається з проблемою, коли ми задаємо самі собі запитання: куди йти, що далі робити, що буде завтра?  І цей трек саме про цей пошук, як торувати новий шлях і розуміти, що він принесе і як ми будемо звучати завтра. Мені здається, що це пісня, яка може поєднати в собі і журбу, і, водночас, мотивацію з дуже глибоким і важливим сенсом для кожного з нас. Тому я справді пишаюсь дуже сильно цією роботою.       

Слухати трек "Небо" від OKS, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.