ППО України збила всі 10 запущених Росією "кинджалів"

ППО України збила всі 10 запущених Росією "кинджалів"

99 ракет різних типів та 35 ударних безпілотників "Шахед" запустила сьогодні (2 січня 2024 року) вранці Росія по території України. Такі попередні дані навів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Українська ППО знищила всі 35 запущених ворогом "шахедів" і 72 ракети. При цьому було збито всі 10 запущених цього разу "кинджалів". Загалом в Україні внаслідок цього масованого російського обстрілу поранені 92 особи, четверо людей загинули. Такі попередні дані на 10:51 за Києвом навів президент Володимир Зеленський. Як зауважив в ефірі Українського Радіо керівник безпекових проєктів Центру глобалістики "Стратегія 21" Павло Лакійчук, ворог намацує больові точки, які б могли зламати посилення українського спротиву. Але російські агресори не досягнуть цієї мети. 
 
 

0:00 0:00
10
1x

Літак МіГ-31К із макетом ракети "Кинджал" . Фото з відкритих джерел


Збиті всі 10 "кинджалів" і 3 із 3-х "калібрів"

99 ракет різних типів та 35 ударних безпілотників "Шахед" запустила в ніч на сьогодні (2 січня 2024 року) Росія по території України. Такі попередні дані навів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Українська ППО знищила всі 35 запущених ворогом "шахедів" і 72 ракети. При цьому було збито всі 10 запущених цього разу "кинджалів" і 3 із 3-х крилатих ракет "Калібр". Вдалося ліквідувати 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55. 

Загалом в Україні в результаті цього масованого російського обстрілу поранені 92 особи, четверо людей загинули. Такі попередні дані на 10:51 за Києвом навів президент Володимир Зеленський

 

По Києву ворог запустив 61 ракету

Внаслідок цієї російської ракетної атаки по Києву та області загинуло троє та постраждало 38 людей. У самому Києві одна загибла, по області – двоє. Це попередні дані на 11годину. Загалом, у просторі Києва та області сили Протиповітряної Оборони знищили 61 російську ракету, з них – близько 10 "кинджалів". А також до цього вночі ППО збила всі запущені ворогом 13 "шахедів". Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. "У будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. 117 мешканців вивели з будинку. Постраждали на разі 43 особи. 37 із них медики госпіталізували", – розповів Віталій Кличко. 

Пожежу в Подільському районі на складах, площею 2000 м2 локалізовано. 

Наслідки російської ракетної атаки в одному з районів Києва, 2 січня 2024 року. Фото: Дарина Коломієць/Суспільне

Харків – одна людина загинула і 44 поранені

У результаті російської масованої атаки сьогодні (2 січня 2024 року) вранці у Харкові одна людина загинула і 44 поранені, у місті сталося 3 пожежі, зруйновані низка цивільних об’єктів, горіли склади і автомобілі. Такими є попередні дані голови Харківської ОВА Олега Синєгубова на 10:45.

 

Електрика: "блекауту" немає

Внаслідок масованої ракетної атаки є пошкодження в мережах "Укренерго" та обленерго в Києві та області. Знеструмлено понад 250 тисяч споживачів, дані уточнюються. Застосування графіків відключень світла не планується. Енергетики ДТЕК заживили частину мешканців Святошинського, Шевченківського, Оболонського та Подільського районів столиці. Без світла залишається за даними на 11:45 2 січня Куренівка, частина Оболонського Святошинського районів. Наразі фахівці роблять перепідключення, щоб заживити всіх киян, хто залишився без електропостачання через обстріли.

Лакійчук: "ворог намацує больові точки"

Як зауважив в ефірі Українського Радіо керівник безпекових проєктів Центру глобалістики "Стратегія 21" Павло Лакійчук, ворог поновив атаки цілком очікувано і українська ППО готувалася до цього, і західні партнери України теж. "Пригадайте, протягом року в кожному пакеті допомоги від усіх наших партнерів було щось для протиповітряної оборони, тому що чекали ворожої активізації в небі", – нагадує експерт. І додає: "Цей масований ракетно-артилерійський удар з боку Росії є складовою стратегічної наступальної операції противника і його мета – по-перше, придушити нашу економіку. Ми й самі багато говорили про те, що відроджується українське виробництво в усіх галузях, ВВП України продемонстрував у 2023 році певне зростання. Відроджується наша військова промисловість, яка має забезпечити наші ЗСУ необхідними боєприпасами та технікою. Тож ворог намацує больові точки, які б могли зламати наше відродження, посилення нашого спротиву. Це з точки зору противника. А друге, – це, звісно, як завжди при масованих ударах, зламати волю українців до спротиву. Минулорічний досвід ворогу нічого не дав, він все ж вважає, що примусити українців до капітуляції він зможе", – зазначає Павло Лакійчук і резюмує: російські агресори не досягнуть своєї мети. 

Павло Лакійчук. Фото: ФБ-сторінка Павла Лакійчука

 

Останні новини
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Несплата аліментів батьком 3 дітей дозволяє мобілізацію" та інші зміни до законодавства. Коментує адвокатка
"Несплата аліментів батьком 3 дітей дозволяє мобілізацію" та інші зміни до законодавства. Коментує адвокатка
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Новини по темі
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Домовленості дотримуються, але працює і український ОПК – Селезньов про удари по російській території
Україна ще може ефективно боротися без воєнної цензури – Потураєв
"На 2024 рік у нас буде озброєння, щоб вистояти на полі бою" ― Войтко про допомогу США