Фітьо: у ворога нестача техніки, а от в людських ресурсах окупанти себе не обмежують, роблять акцент на "м'ясних штурмах"

Фітьо: у ворога нестача техніки, а от в людських ресурсах окупанти себе не обмежують, роблять акцент на "м'ясних штурмах"

Зараз триває активна стадія по всій лінії фронту. Загострилася ситуація на Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямку. Ворог намагається відбити втрачені позиції та повторно окупувати Куп'янськ. ЗСУ зараз перебувають в активній обороні, знищують окупанта та його техніку. Так прокоментував в ефірі Українського Радіо ситуацію на фронті начальник служби зв'язків з громадськістю Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо. Ворог підтягує свої резерви і з території Росії, де відбувається прихована мобілізація.

0:00 0:00
10
1x

Бойова робота української артилерії. Фото: Ткачов Ігор. Генеральний штаб ЗСУ

Масові "м'ясні штурми" росіян

Триває активна стадія по всій лінії фронту. Ворог продовжує атакувати Лимано-Куп'янський та Бахмутський напрямок, під яким триває загострення, намагається повторно окупувати Куп'янськ та відбити позиції, які втратив. Українські військові зараз перебувають в активній обороні. За словами Володимира Фітьо за добу відбулося 8 бойових зіткнень. Це район Сімківки та Іванівки Харківської області в напрямку Куп'янська. Ворог використовував всі види авіації та дрони-камікадзе. Знищено 30 одиниць російської військової техніки, 7 танків, 9 броньованих бойових машин, 149 окупантів. На Бахмутському напрямку було знищено 2 танки, 2 гармати, Стрілу-10, ексклюзивну станцію "Зоопарк" та 177 осіб. "Навпроти стоять підрозділи з ув'язнених. ЗСУ вдалося взяти російського полоненого, який розповів, що там у них немає додаткового стимулу воювати, вони не розуміють, за що воюють. Їх масово пхають на "м'ясні штурми". Через велику кількість відмовників траплялися випадки розстрілів командирами своїх солдатів". Володимир Фітьо розповідає, що відчувається у ворога нестача техніки, а от в людських ресурсах окупанти себе не обмежують, роблять акцент на людських штурмах. Каже, що не можна недооцінювати ворога: він сильний, підлий, підступний, агресивний, "його треба вміти зустрічати і знищувати. Він добре навчається, все, що у нас виходить гарно, він адаптовує під себе", використовує заборонені засоби ведення війни. Має ще багато техніки на своїх складах. Хоча вона й стара, але з трьох одиниць російни ліплять одну, яка буде їхати і буде стріляти. Відповідно треба витратити на її знищення будь-яке своє озброєння.

Українська артилерія є надзвичайно влучною

Ворог підтягує свої резерви з Росії. Там, за словами Володимира Фітьо, відбувається прихована мобілізація, бо треба заповнювати не лише величезні втрати на полі бою, а й ті підрозділи, які відмовилися йти на завдання. Є багато дезертирів. "Кількість обстрілів з боку окупанта залишається високою. Запаси міцності в них ще є. Але наше завдання — знищити ворога і викинути його за територію України. ЗСУ мають кращий моральний психологічний стан. Ми захищаємо свою землю. Українські артилеристи є надзвичайно влучними. Один постріл ЗСУ — одна знищена ціль. Буває і два знищених об'єкта. Звісно, хочеться більше всього, але ми використовуємо максимально ті ресурси, які є зараз. У 90% ЗСУ знищують ворога, який стоїть навпроти нас. Без інженерських військ неможливо організувати правильну оборону і наступ".